Jeg har merket meg Dagbladets sleivspark til restaurantbransjen i Drammen, hvor det spøkes med at det kanskje ikke er mulig å få tak i en bedre middag i byen. Det kan være gøy med litt uskyldig erting, men dette ble som å erte Sveits for at det er flatt. (I tilfelle noen i Dagbladet-redaksjonen leser dette og trenger hjelp med forrige setning: Sveits er ikke flatt, snarere veldig kupert.)

Dagbladets sleivspark mot Drammen

Setter man sine føtter i Drammen, og jeg kan anbefale Dagbladets journalist å ta seg en spasertur, så er det umulig ikke å legge merke til mangfoldet av serveringssteder som byen kan by på. Her finnes det mange restauranter med mat fra de fleste verdenshjørner og av svært høy kvalitet. Jeg er blant dem som synes en burger og annen «enklere» mat kan kvalifisere som en bedre middag, og jeg tror Drammen hadde hatt få utfordrere hvis man skulle kåret Norges kebab-hovedstad. Men det var neppe kebab Dagbladet tenkte på da de skrev «en bedre middag».

Det blir stadig vanskeligere å holde oversikt over alle restaurantene i Drammen som tilbyr mat som selv en godt vant Dagbladet-journalist ville applaudert, så mye spennende skjer det her. Vi nyter et langt bedre tilbud av både gourmetmat, gatemat og alt imellom enn hva man skulle tro var mulig i en norsk kommune med rundt hundre tusen innbyggere.

I det hele tatt er Drammen mer lik en storby enn innbyggertallet skulle tilsi. Arkitekturen, mangfoldet, kulturtilbudet og restaurant- og utelivet tilfører byen kvaliteter som legges merke til. The New York Times´ fotballmagasin «The Athletic» dekket kampen mellom Arsenal og Manchester City, ikke fra England, men fra puben Kings Arms i Drammen. Verden er i ferd med å oppdage at Norge har mer å by på enn fjorder og Munch-museet.

Les også:

Drammen er en by jeg er stolt av å vise fram til gjester fra inn- og utland, ikke minst på grunn av restaurant-tilbudet. Når fylkeskommunen har delegasjoner på besøk fra andre steder i Norge eller Europa, ønsker de alltid å besøke Drammens restauranter og serveringssteder, og det er alltid vellykket. Maten er utmerket og atmosfæren er god.

Jeg vil derfor takke alle som jobber i restaurant- og serveringsbransjen for alt dere gjør for byen, og jeg oppmuntrer innbyggere og besøkende til å benytte seg av det strålende bevertningstilbudet som finnes her.

Flere kronikker og debattinnlegg

Særlig nå er det viktig at de som har råd tar seg en matbit på byen av og til. Det er økonomisk vanskelige tider, og dette kan ramme serveringsbransjen hardt. Det er mange som har satset på denne bransjen i Drammen, og mange tjener til livets opphold ved å servere oss god mat og drikke. Det er viktig for dem alle og for byen at de får fortsette med det de er så flinke til.

Så vidt jeg forstår, takket Dagbladets journalist nei til stortingspresident Masud Gharahkhanis middagsinvitasjon til en av Drammens restauranter. Synd for journalisten. Masud, jeg er klar for en bedre middag i Drammen når som helst.

Nyheter fra Drammens Tidende