DRAMMEN: – Vi lærer litt mer engelsk, og det er veldig gøy, sier Adrian (7) i en velfortjent drikkepause.

Skoger-spilleren er én av 70 barn som deltar på fotballskole i regi av Drammen FK på Åskollen. Men i motsetning til i fjor, er det ikke andredivisjonsklubbens egne spillere som står for øvelsene. I år har blåtrøyene nemlig hentet inn ekspertise fra Storbritannia, nærmere bestemt fra firmaet UK Sports and Events.

Seks trenere har tatt turen over Nordsjøen. Blant dem er tidligere Liverpool-speider Ian Thompson, og direktør i selskapet Robbie McCaldon.

– Vi har trenere med erfaring fra Everton og Liverpool. Her i Drammen prøver vi å lære bort noen av øvelsene fra akademiene til Premier League-klubbene, forklarer McCaldon.

LES OGSÅ: Ren jente-variant

Overskudd

Én ting gjennomsyrer hele opplegget. Det er ikke disiplin eller innsats, men noe mye mer grunnleggende.

– Vi må sørge for at ungene går rundt med et smil om munnen, og gleder seg til å komme tilbake neste dag, sier McCaldon.

Fotballskolen på Åskollen er den dyreste i distriktet (1.950 kroner). Det skyldes i stor grad utgiftene til UK Sports and Events, som totalt beløper seg til 90.000 kroner.

Likevel har bydelsklubben flere påmeldte barn i år enn de hadde i fjor, da prisen var en tredjedel. Det gjør at DFK trolig sitter igjen med et overskudd på 50.000 kroner.

McCaldon har vært i Drammen før. Firmaet hans har samarbeidet med både Konnerud og Åssiden tidligere. Han liker byen, og gjentar til stadighet det hellige nøkkelordet: «Fun».

- Vi sier ikke at vi skal skape den neste Messi. Det kan godt hende den neste Messi er her, og at vi kan hjelpe ham på veien, men det viktigste er at de har det gøy.

Bildeserie

undefined

LES OGSÅ: Store prisforskjeller på fotballskolene

Modelldrøm

Og gøy er det ingen tvil om at Adrian og de andre hadde det på kunstgressbanen på Åskollen i går.

– Jeg blir bedre i fotball, så det er veldig morsomt, sier Adrian.

Han har Neymar og Messi som forbilder. Og litt Iniesta.

Tre andre som så ut til å stortrives var klassevenninnene Agnes, Nora og Ingrid (alle 9). Men da Drammens Tidende dukket opp med fotoapparat, havnet fotballen plutselig litt i andre rekke.

– Hvis jeg kommer i avisen, kan det hende jeg blir modell en dag, sier Ingrid og ler.

Fotballskolen avsluttes førstkommende fredag.

LES OGSÅ: Stjerner og hverdagshelter