DRAMMEN: Lagånd, innsats og kameratskap må alltid gå foran. Slagordet hører i utgangspunktet til Mjøndalen, men det definitivt passende for Drammen FK også.

Kaster man på optimisme og offensiv tankegang, så nærmer man seg gjengen som mandag kveld møter Lillestrøm 2 borte til sin første kamp i 2. divisjon avd. 2 etter opprykket.

Trenger mer spalteplass

Spurt om han kunne svare på hvorfor blåtrøyene holder seg i divisjonen, var Stian Ramsfjell akkurat like freidig som laget hans må være når de skal konkurrere mot klubber med langt større budsjetter og navn:

– Har du mye spalteplass? Han trekker fram en gruppe med mange unge og sultne spillere som sammen skal utgjøre et sterkt kollektiv.
Ramsfjell og resten av trenerteamet, som inkluderer Lars-Gunnar Martinsen og far Harald Ramsfjell er trygge på at samholdet i gruppen direkte kan overføres til det som skjer ute på banen.

– Vi er sikre på at vi kommer til å fremstå som godt organisert og hardtarbeidende. Vi skal være vonde å spille mot. Det er vi nødt til å være, sier Ramsfjell. Fra fjorårets opprykk har det også kommet inn flere spillere som skal bekle roller trenerteamet følte de trengte.

Tidligere Strømsgodset-keeper Hermann Rhodén har blitt DFK-spiller på permanent basis. Mads Nilsen Knedal skal dekke store rom på midten av banen, mens Mergim Hereqi skal være oppspillspunkt og målscorer. Denne uken har også kantspiller og bakromstrussel Samuel Narh blitt klar.

LES OGSÅ: Etterlengtet opptur for Godset

Kan ikke miste troen

– Skulle vi på en eller annen måte miste det samholdet, så er det det verste som skje. Men jeg er ikke bekymret for det, sier Ramsfjell.

Da spillerne skulle tippe hvor de endte på tabellen etter endt sesong endte gjennomsnittet på en plass mellom sjuende og åttende.

Ifølge treneren var det enkelte av spillerne som fram til stortapet mot Kjelsås i generalprøven i fullt alvor trodde laget kom til å kjempe i kampen om opprykk.

– Mange av dem er skvær gærne, på en positiv måte, sier Ramsfjell.

PS! SIF 2 serieåpnet i 2. divisjon avd. 2 borte mot Sprint-Jeløy søndag.

LES OGSÅ: 22 år og hovedtrener