DRAMMEN: Etter 3-1-tapet for Gjøvik-Lyn på Marienlyst søndag har Drammen FK elleve tap på rad og elleve poeng opp til trygg plass foran høstsesongen.

El Hadji Souleymane Seck sendte Drammen i ledelsen allerede før det var spilt fem minutter, men en utligning før pause og to Gjøvik-scoringer de siste 20 minuttene gjorde at DFK gikk på nok et tap.

Laget trenger nå en Harry Houdini-aktig operasjon for å sno seg unna nedrykk, og selv ikke utbryterartisten løste vanskelige oppgaver.

LES OGSÅ: Godset med råsterk seier i Tsjekkia

Nekter å gi opp

Men til tross for tabellsituasjonen nekter laget å gi opp kampen om å beholde plassen i andredivisjon.

— Nei. Det gjør vi ikke vi det er teoretisk umulig å holde oss. Da gir vi opp det. Vi er kanskje naive, men vi mener oppriktig at det er mulig, sier trener Lars-Gunnar Huseby Martinsen.

Kampen vippet enormt en periode i andreomgang. Bare minutter før Gjøvik-Lyn tok ledelsen hadde Awat Peyghambernejad en enorm sjanse til å sende Drammen i ledelsen.

— Det er grisetungt. Selvfølgelig er det baklengsmålet det. Hadde vi scoret på den muligheten tror jeg vi hadde vunnet, i alle fall tatt poeng, sier Huseby Martinsen.

LES OGSÅ: Godset til Slovenia eller Kroatia

Strålende kontring

Et Gjøvik-lag som avsluttet vårsesongen sterkt kom til Marienlyst som klare favoritter, men det var blåtrøyene som slo til først.

Etter en dødball for opplendingene vant Drammen ballen på hjørnet av sin egen sekstenmeter.

70 meter høyere i banen havnet ballen hos El Hadji Souleymane Seck, som på det andre forsøket sendte hjemmelaget i ledelsen.

Til trenerduoens store fornøyelse:

- Det... er nydelig, det, sa Stian Ramsfjell til kollega Huseby Martinsen på sidelinjen.

Gjestene overtok

Etter scoringen begynte kampbildet i større grad å ligne hva DFK har opplevd tidligere i sesongen.

Gjøvik-Lyn hadde ballen mer, og store deler av spillet foregikk på hjemmelagets banehalvdel.

I den første halvdelen av andreomgangen hadde Gjøvik-laget flere kjempesjanser, og fikk også et mål, tilsynelatende korrekt, annulert for offside.

Selv om DFK ristet av seg det første stormløpet kom etter hvert utligningen.

Markus Naglestad ble draftet av New York City FC og var trolig kun en kneskade unna å signere for MLS-klubben.

I stedet havnet han i Gjøvik (!). Like før det var spilt en halvtime på Marienlyst var spissen først på et innlegg fra høyresiden og utlignet fra rett innenfor sekstenmeteren.

Dermed var det likt da lagene gikk til pause etter det som alt i alt var en oppløftende omgang av Drammen.

Dobbel dobbelsjanse

Folk hadde knapt rukket å sette seg i setene før Naglestad var nære igjen. Før det var spilt et minutt av omgangen fikk han to sjanser fra spiss vinkel. Det første forsøket ble blokkert, før returen endte utenfor Hermann Rhodéns mål.

Så kom Drammens første store mulighet etter pause, og den var gigantisk.

En strålende pasning av venstreback Kevin van der Pol ble plukket opp av driblefant Awat Peyghambernejad som fiklet med seg ballen inn mot femmeteren.

Dessverre for hjemmelaget gikk den knallharde avslutningen fra skrått hold i stolpen.

LES OGSÅ: Molde-kampen er utsatt

Hett rundt ørene

I den første delen av andreomgang svingte kampen enormt.

Gjøvik tok større sjanser framover på banen, som igjen førte til enorme rom for Drammen å kontre i.

Gjestene var etter hvert klart nærmest å ta ledelsen, og etter 20 minutter traff opplendingene nok en gang tverrliggeren bak Rhodén, som hadde mer enn nok å henge fingrene i.

Det kunne ikke holde helt inn.

Snaue 20 minutter før slutt fikk innbytter Oscar Cordoves ballen like utenfor sekstenmeteren. Skuddet traff en Drammen-forsvarer og seilte i mål bak en utspilt Rhodén

En enorm nedtur for et Drammen-lag som i store deler av kampen hadde akkurat den innsatsen og flaksen de trenger for å ikke ha rykket ned før september.

Og det hadde kostet for DFK. I stedet for et trykk mot gjestenes mål klarte ikke blåtrøyene å føre kampen mot slutten. Et par minutter før slutt satte Anders Blom Jensen punktum med sin 3-1-scoring etter at en Drammen-forsvarer ga bort ballen på egen halvdel.

Godset 2-tap lørdag

Strømsgodset 2, som er i samme avdeling som Drammen, startet også sin høstsesong denne helgen.

På lørdag holdt et ungt SIF 2-lag, med Tokmac Nguen og Thomas Lehne Olsen som de mest profilerte navnene, unna til pause, før det endte med 5-0-tap borte mot Lørenskog.

Etter 12 av 26 serierunder ligger Godset på tiendeplass, seks poeng foran Sprint-Jeløy på nedrykksplass. For SIF-rekruttene er hjemmekampen mot Ørn-Horten neste mandag den neste i terminlisten.

LES OGSÅ: Stygt tap for Godset 2