OSLO: Gløden, viljen og trykket fra 4-3 seieren mot Lillestrøm 2 var nemlig ikke tilstede på Nordre Åsen kunstgress torsdag kveld.

- Kanskje den matchen kostet mer enn vi trodde, sier kaptein Mads Nilsen Knedal.

Drammen FK var i alle fall ikke tilstede i første omgang, og Skeid straffet bortelaget nådeløst med tre baklengs på de første 45 minuttene.

Nilsen Knedal kom til Drammen FK fra Kjelsås i vinter og kjente godt til Skeid-laget fra før. Han visste at de ville bli straffet dersom de ikke hang med fra start.

- Vi hang ikke med, men jeg merker at vi er et ganske nytt lag. Vi må være tålmodige, sier Oslo-gutten.

Til tross for en svært god andre omgang ble det til slutt 1-5 tap, og dermed får ikke Drammen FK muligheten til å revansjere seg mot Strømsgodset etter fjorårets 2-10 tap.

- Hvis vi hadde fulgt planen og vist den energien og gløden vi hadde mot Lillestrøm, så hadde vi kjørt over det laget her, sier en skuffet Hellum etter kampslutt.

LES OGSÅ: Nå er stjerneskuddet tent igjen

- Nå spiller vi som om vi har tapt

I en førsteomgang hvor Drammen FK ikke maktet å skape noe som helst headet Skeids høyreiste spiss, David Tavakoli, hjemmelaget i ledelsen etter drøyt 20 minutter, før Mustafa Hassan Ahmad la på til 2-0 kun to minutter senere.

Ti minutter før pause gjorde samme Ahmad 3-0, også det etter en opprulling på Drammens høyreside.

- Nå spiller vi som vi allerede har tapt. Kom igjen, det er lenge igjen! oppfordret Viktor Hellum, men midtstopperen og hans lagkamerater måtte likevel tusle slukøret av banen til pause.

LES OGSÅ: Onsdagens unge Godset-debutant kan få innhopp i eliteserien i år

Bedre etter pause

Hva som ble sagt i bortegarderoben i pausen forblir uvisst, men én ting er sikkert - det ga resultater.

Plutselig spilte Drammen FK med blod på tann og dominerte omgangen fullstendig.

Innbytter Ohrun Selvi sørget for å øke pasningstempoet, diagonalpasningene til Truls Garmo Johansen satt som et skudd, og hele laget jobbet for hverandre.

Reduseringen til Matias Warp ble imidlertid av det trøstende slaget.

Etter 52 minutter fikk Skeid-spiss Tavakoli en gavepakke av Drammen-forsvaret og økte til 4-1.

Til tross for at Skeid fikk en mann utvist et par minutter senere, maktet Drammen FK aldri å utnytte ballinnehavet og presset, og åtte minutter før slutt avgjorde hjemmelaget kampen på en kontring.

-  Dette beviser bare at vi alltid må ville mest, hvis ikke får vi det tøft, sier trener Stian Ramsfjell.

Neste mulighet for Drammen FK til å flekse glød og vilje igjen er tirsdag 28. april når Lørenskog er årets første motstander på hjemmebane.

LES OGSÅ: Godset tok seg greit videre i cupen