Gå til sidens hovedinnhold

Drammen har ikke råd til å miste Attic

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg synes Drammen ikke bare skal ha ambisjoner om å kalle seg en kulturby, jeg synes den skal være det. Da må det være et innhold, det kan ikke bare være et slagord.

Det har skjedd veldig mye positivt i byen siden midten av 90-tallet, og det er min påstand at kultur er viktig for byen og menneskene.

I dette bildet står danseinstitusjonen Attic, med sin leder Wenche Brun, fram som en av de store pilarene. Jeg har hatt gleden både av profesjonelt samarbeid med Attic, men også hatt små etterkommere som elever der. Spennet fra det profesjonelle nivå til det inkluderende, er et særtrekk. Jeg vil også trekke fram variasjonen i tilbud, der de nye impulsene ved dans trekkes inn, samtidig som man dyrker de tradisjonelle uttrykkene.

Attic har alltid skapt engasjement, både hos elever, hos foreldre, men også hos dem som opplevde de fantastiske forestillingene i Drammens Teater. På en måte folkelig, Attic er for alle, men engasjementet, dyktigheten og pedagogikken hever nivået til noe ganske så unikt. Mange er de som i ungdommen fikk med seg verdien av dans som kunstform, og noen av de et springbrett til en profesjonell karriere.

Wenche Brun har utviklet Attic til en institusjon med dans som levende kunstform. Det er et livsverk, men et livsverk som ikke må avvikles når gründeren nå ønsker å gi det videre. Attic har vært en gavepakke til byen, og vi bør si ja takk når den nå kan overtas av kommunen. Uerstattelig, og ferdig servert.

Om man ønsker et dansemiljø som er utviklende for barn og ungdom, om man ønsker å bygge Drammen som kulturby, så vil det også koste noe. Min påstand er at verdien av det man får igjen, vil gagne byen mer enn de pengene man ikke investerer. Det tar lang tid å bygge en katedral, men kort tid for å legge den i grus.

Les også

Etter over 30 år ser Wenche Brun slutten på dansen – overlater livsverket til Drammen kommune

Les også

Hvem skal ta vare på Attic, Drammens viktigste kulturskatt?

Les også

Drammen må videreføre arven etter Wenche Brun 

Kommentarer til denne saken