(Bergensavisen) – Bergen kommune har avdekket at vi er rammet av alvorlige tekniske feil som gjelder overføring av bekymringsmeldinger mellom leverandørsystemet og Nasjonal portal for bekymringsmeldinger.

Det skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Etter det BA kjenner til er det en feil hos Visma som gjør at bekymringsmeldinger levert til barnevernet i Nasjonal portal for bekymringsmeldinger ikke kommer frem til Bergen kommune.

Til NRK opplyser Visma at 244 kommuner bruker det aktuelle systemet.

24 bekymringsmeldinger som ble sendt via Nasjonal portal for bekymringsmeldinger har blitt rammet av en feil som gjør at de ikke har nådd frem til Bergen kommune. I tre av tilfellene har kommunen likevel fått fatt i og fulgt opp meldingene. Konsekvensen er at 21 bekymringsmeldinger har blitt slettet. Det fortalte skolebyråd Line Berggren Jacobsen (Ap) under en pressekonferanse i Bergen mandag formiddag.

Også Tromsø kommune er berørt. Her er det fire meldinger de ikke kan gjøre rede for. Oslo bekrefter også at de er rammet, men har foreløpig ikke tall på hvor mange bekymringsmeldinger som mangler.

Drammen rammet

Nasjonal portal for bekymringsmeldinger er driftet av KS. Ifølge dem skal feilen ha blitt oppdaget forrige onsdag, 31. mai.

Pressesjef i Drammen Kommune, Gard Nybro-Nielsen, forteller til Drammens Tidende mandag formiddag at Drammen kommune er blant de 244 kommunen som bruker systemet. Kommunens barneverns- og IKT-tjeneste har i løpet av morgenen og formiddag undersøkt om bekymringsmeldinger sendt til kommunen ikke har blitt fanget opp.

Klokka 12.45 opplyser pressesjefen at at de har funnet én bekymringsmelding som ble forsøkt sendt til barnevernet i Drammen, men som aldri har kommet fram som følge av den tekniske feilen i Visma.

– Bekymringsmeldingen ble forsøkt sendt 28. mars 2022, men den har altså ikke kommet gjennom.

Nybro-Nielsen kommer med en klar oppfordring:

– Hvis noen der ute kan huske at de har prøvd å sende inn en bekymringsmelding til kommunen i slutten av mars for et drøyt år siden, vil vi oppfordre på det sterkeste å sende den inn på nytt. Det er svært beklagelig at slike ting skjer, sier han til Drammens Tidende.

Saken oppdateres.