Jeg er ihuga Drammenspatriot og aktiv i kommunepolitikken i mer enn 30 år. Jeg er også av dem som tror at kommunesammenslåingen med Svelvik og Nedre Eiker kan bli svært bra for de tre kommunene.

Det er imidlertid et stort MEN. Vi må vokte oss vel for at vi ikke skal bli et nytt Oslo, slik Ap, SV og MDG ønsker.

Vår hovedstad har siden siste valg vært styrt av et flertall bestående av Ap, MDG og SV. Det har gitt innbyggerne en betydelig utgiftsøkning i form av eiendomsskatt og bompenger. Det har også vært en rekke skandaleoppslag om eiendomsetat, skolesektor og vettløs pengebruk på pr-kampanjer for Oslos miljøpolitikk. Gater er stengt, p-plasser er fjernet, og man har brukt mange millioner på såkalte «utekontor» som ingen bruker.

Det er en kommuneøkonomi helt ute av kontroll.

I sentrum av Oslo (utenom Aker Brygge) er det stadig færre som handler og butikker legges ned.

En annen sak er eldreomsorgen, hvor de rød/grønne har brukt mange millioner kroner på å legge ned veldrevene gode private sykehjem, som både beboere og pårørende har vært meget godt fornøyd med.

Jeg kunne også skrevet mye om innvandringsproblemet, som de rød /grønne i Oslo har mistet helt kontrollen på. Vold, gjenger og bilbranner er blitt dagligdags. Det hele er ganske tragisk.

Er det noen fare for at dette skal skje i Drammen? Ja.

LES OGSÅ: Næringsforeningen er bastante på at næringslivet i Drammen ikke vil ha bommer, men vil ikke gi innsyn i undersøkelsen.

Før ferien var jeg i en paneldebatt med de øvrige partiers ordførerkandidater. Da ble vi bedt om å svare på hva som var vår favorittby. Både MDG, SV og Ap (og Venstre) tok fram Oslo som et eksempel til etterfølgelse! Dersom velgerne i nye Drammen kommune gir disse partiene sin støtte vil vi få vesentlige endringer. Løfter om ingen eiendomsskatt og null bomring vil bli glemt dagen etter valget, når SV og MDG setter press på Ap.

Andre innlegg på dt.no/meninger:

En bomdebatt på dødsleiet

Skolemat - verdt å bruke skattepenger på?

Lokalvalget bør handle om å jobbe for en grønnere framtid