Drammen må kunne utdanne egne leger til å jobbe på det nye sykehuset

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammen er på vei til å dø ut, med mindre vi kan få inn flere unge mennesker som vil bo her, og det mener jeg å ha en løsning for.

Hvis man hadde tilbudt legeutdannelse her i byen, ville Drammen blitt betydelig mer populært. Vi har allerede Drammen sykehus som ville blitt en stor arbeidsplass for mange, med kort og sikker vei rett etter utdannelsen. Nå som Drammen får ett nytt flott sykehus, er det helt perfekt hvis vi kan fylle det opp med innbyggere fra Drammen, istedenfor alle pendlerne som ikke betaler skatt til Drammen engang.

Ikke bare får man flere unge inn i Drammen, men i tillegg kan vi få dem til og ville forbli i Drammen. Det er også bra hvis Drammen kan få egne innbyggere til å jobbe på det nye sykehuset, istedenfor pendlere.

Drammen, hva nå?

Drammens Tidende etterlyste tidligere i år unge drammensere til å skrive om by- og stedsutvikling

Spørsmålet vi stilte var kort og godt: Hvordan kan Drammen bli et mer attraktivt sted å bo og besøke?

Elevene i programfaget Medier og informasjon 2 ved Akademiet Ypsilon tok utfordringen og har skrevet hvert sitt leserinnlegg, som nå blir publisert i Drammens Tidende


Jusstudier er også populært, et studium som også kunne påvirket Drammen på en positiv måte. Det er mange unge som drar helt til Tromsø for å få juridisk utdanning, fordi snitte er litt lavere enn i Oslo. Da kan man bare tenke hvor stort Drammen ville blitt for unge hvis dette er en utdannelse vi kunne tilbudt her. Og ikke nok med det, advokat et godt betalt yrke, som vil kunne bidra med mange skattepenger som Drammen trenger.

Les også:

2.300 i kø for å bytte fastlege: – Ingen fastleger vil etablere seg i Drammen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags