Drammen ønsker å bli en grønnere by, så hvorfor skjer det ikke noe med Konnerudgata?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Beboere ved Konnerudgata har med årene klaget på mye støy fra gjennomkjørende trafikk, men gjør kommunen, vegvesenet eller fylket noe med det? Svaret er enkelt, nei.

Konnerudgata ligger i rød støysone, og er bygget på leire og sand. Det er mange gamle bygninger ved gata, og de er dermed ikke så godt lydisolert som nye hus og bygninger.

Nybyen er i vekst, og mange ønsker å bo her, men boligsalgene går ikke så raskt som man skulle ønsket. Det er for mye støy, og forurensning. Støy er en viktig faktor som spiller inn når det kommer til bosetting ved Konnerudgata, mange har lyst å bo her men kvier seg grunnet støy og forurensning.

På Drammen Kommunes hjemmeside er det lagt ut en plan for støy i kommunen som lyder slik: «Støyproblemer skal forebygges», og kommunen skriver også at et mål for planen er:

  • Legge til rette for en miljøvennlig byutvikling som bidrar til mindre produksjon av trafikkstøy på sikt slik at færre over tid blir eksponert for trafikkstøy.
  • Stille krav til tiltak for å redusere innbyggere for eksponering for støy.
  • Stille krav til arealbruk tilpasses støysituasjonen.

Et utdrag fra «Bakgrunn og begrunnelse» skrevet i tiltakene:

«For støyfølsomme bruksformål skal forurensningslovens krav til innendørs støy være oppfylt. Fortolkningene av støyretningslinjene vil dermed i stor grad rette seg mot tilgang til lite støyutsatte uteoppholdsarealer og muligheter for å ha åpne dører og vinduer mot stille side».

Dette er ikke mulig ved Konnerudgata. De som ligger nærmest gata får støy inn i sine bakgårder, noe som gjør at lydbølgene beveger seg fram og tilbake mellom veggene og lager støy i vår «stille sone».

Drammen ønsker å bli en grønnere by, men hvorfor skjer det da ingenting med Konnerudgata? Beboere kan ikke ha opp vinduene sine, da det er mye eksos i luften. Mange bygninger er av eldre standard og har mindre støydempede materialer. Vinduer er fra tidlig 70-tallet, noe som hjelper svært lite mot støy.

Flere av beboerne/sameiene i Konnerudgata har søkt til Statens vegvesen om å få støtte til nye vinduer på grunn av støy, men man får avslag. De kommer ikke på inspeksjon og måler støynivået eller hvor mye trafikk det er i gaten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken