Drammen respekteres over hele landet for arbeidet som er gjort med kulturlivet

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Under «Arendalsuka» i august i fjor ble Drammen kåret til Norges kulturby 2019/2020.

Det var ingen tilfeldighet, men skyldtes en langsiktig satsing med begrensede ressurser og bruk av kultur som et viktig integrerings-verktøy.

Kulturavdelingen i «gamle» Drammen hadde gjennom mange år arbeidet målrettet under kyndig ledelse av tidligere kultursjef Tone Ulltveit-Moe både lokalt, og i samarbeid med kulturmedarbeidere i kommuner og fylker over hele landet. Drammen kommunes representanter har opparbeidet stor respekt for arbeidet som er gjort i Drammen også nasjonalt.

Nå har Norsk Kulturforum (NOKU) besluttet å etablere en ny nasjonal arena for kulturlivet med kunst- og kulturdebatter/kulturpolitikk/seminarer og kulturarrangementer i Drammen.

«Kulturytring Drammen» vil være det første i sitt slag i Norge. Våre naboland Sverige og Danmark har hatt lignende arrangementer i noen år og har høstet gode erfaringer. Kulturytring skal være en møteplass for kunst- og kulturfeltet etter mønster av «Arendalsuka», og planlegges arrangert første gang 16. til 19. juni 2021.

Målet er å synliggjøre kunsten og kulturens rolle i samfunnet, og fremheve kultur som politikkområde. Kultursektoren blir ofte salderingspost når stramme budsjetter skal gjøres opp, både nasjonalt, regionalt og lokalt i kommunene.

Det forventes bred deltakelse i politiske diskusjoner, seminarer og faglige fora, i tillegg til forestillinger og aktuelle kulturuttrykk. Hovedsetet for «Kulturytring Drammen» blir på Union Scene, men det blir aktiviteter og arrangementer over hele byen.

«Kulturytring Drammen» skal bli et fast, årlig arrangement som også vil komme det lokale næringslivet til gode i form av hotellovernattinger og for serveringsbransjen.

Hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet behandlet saken i sitt møte den 13. mai og besluttet enstemmig å inngå samarbeidsavtale med NOKU om arrangementet. «Kulturytring Drammen» vil kunne få stor betydning både nasjonalt og for vårt lokale kulturliv.

Kåringen av Drammen som Norges kulturby i fjor var starten på en utvikling som vil komme det lokale kulturlivet vårt til gode. Drammen har nå muligheten til å ta rollen som landets «kulturhovedstad», men det fordrer en videre satsing på området.

Målrettet arbeid i mange år gir nå resultater som kulturlivet og vi alle kan glede oss over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken