Gå til sidens hovedinnhold

Drammen trenger et stupetårn

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser at Drammens Tidende trenger bidrag til hvordan Drammen by kan utvikles. Som ungdom vil jeg gjerne bidra i debatten.

Jeg har bodd i Asker i flere år, og hvis det er en ting som er populært der, så er det badestedene. Hvalstrand og Kadettangen er de mest populære badestedene i Asker-området, og på sommeren er disse strendene helt fulle. Det er ingen tvil om at det er flere steder man kan bade i Drammen, men de er ikke i nærheten av like populære som Asker. En av hovedgrunnene til at mange mennesker, spesielt ungdommer, liker å bade i Asker, er fordi de har stupetårn. De kan hoppe fra tre til ti meter. Drammen har ikke noe lignende. Ungdommer liker å legge ut bilder av bading på sommeren, og hvis flere får høre at det er stupetårn i Drammen, vil flere mennesker komme.

For å finne ting som kan gjøre Drammen mer spennende, mener jeg det kan være bra å sammenligne Drammen med Oslo, siden Oslo helt klart er den største og mest populære byen i Norge. Den mest populære gata i Oslo er uten tvil Karl Johans gate. Hvorfor? Jo, fordi de har alle klesbutikkene du kan ønske deg!

Hvis noen i Drammen vil dra på shopping, så drar de til Oslo, og det mener jeg vi burde endre på. Det vil være vanskelig å skaffe alle butikkene Oslo har, men noe kan gjøres. Oslo har for eksempel Europas største Nike-butikk. Dette er noe som tiltrekker mange kunder. Drammen kunne skaffet en butikk som har lik status som Nike-butikken. Det må være en populær klesbutikk, som for eksempel Norges største Zara-butikk. Hvis 20- og 30-åringene skal flytte til Drammen, må shoppingtilbudet bli bedre, slik at de slipper å reise til andre byer for å handle.

Drammen, hva nå?

Drammens Tidende etterlyste tidligere i år unge drammensere til å skrive om by- og stedsutvikling

Spørsmålet vi stilte var kort og godt: Hvordan kan Drammen bli et mer attraktivt sted å bo og besøke?

Elevene i programfaget Medier og informasjon 2 ved Akademiet Ypsilon tok utfordringen og har skrevet hvert sitt leserinnlegg, som nå blir publisert i Drammens Tidende

En sentral del av å trives i en by handler om tilhørighet. Hvis du skal bosette deg et sted, er det viktig at du føler at du hører til på stedet du bor. I andre byer er det mange fritidsklubber, og aktiviteter som både unge og voksne kan delta i. Jeg mener Drammen kan bli flinkere til å arrangere slike aktiviteter for å samle mennesker, og skape et fellesskap.

I dag er det ikke tilbud for ungdommer til å møtes og finne på noe. Hvis de vil henge sammen så må de arrangere det selv. Hvis folk som nylig har flyttet til Drammen får tilbud om å bli med på fritidsklubb og henge med andre drammensere, vil de føle at de er en del av noe større.

Det kan for eksempel være fotballturneringer. Jeg vet at fotball er noe som har forent mange mennesker over hele verden, og Drammen burde bli inspirert av dette. I Oslo er det mange fotballkamper hver uke, hvor man setter sammen lag med personer du ikke kjenner. Men, det er hele poenget: Hvis du blir tvunget til å spille med andre mennesker, blir du kjent med nye folk. Drammen kan bli kjent som byen som alltid tar i mot alle mennesker med åpne armer, og det vil få flere til å flytte hit.

Drammen er allerede en veldig fin by, men det er noen ting som mangler. Det er også en del ting andre byer har, som Drammen også kunne blitt inspirert av. Vi får se hva fremtiden bringer.

Les også:

Les også

Drammen slår 71 år gammel rekord med antall høysommerdager

Les også

Klopptjern er pusset opp: – Moro å kunne tilby en så fin perle

Les også

Her venter nytt stupetårn på badegjestene