Hei, jeg er en 14 år gammel gutt fra Drammen. Jeg er en hockeyspiller.

Helt siden pappa tok meg med ut på isen for første gang da jeg var to år gammel, har jeg elsket det. Farten og spenningen, og følelsen av å danse over isen.

Inspirasjonen til å starte med hockey var onkelen min som spilte hockey i en av de øverste ligaene i Slovakia. Slovakia er et land som ligger et stykke foran Norge når det kommer til hockey. De har produsert en rekke gode NHL-spillere (amerikansk liga), og har tatt flere medaljer i VM. Verdens gjeveste pokal, Stanley cup, har vært i Slovakia omtrent annethvert år de siste 20 årene.

Den har aldri vært i Norge, og vi har aldri tatt en VM-medalje.

I Norge har vi ikke kommet like langt når det kommer til hockey. I dag er det nesten sånn at du må ut av Norge for å bli skikkelig god. Dette kan ha mange forklaringer, men en er mangelen på ishaller og dermed for liten istid til å produsere stjernespillere.

Hovedstaden i Sverige har flere ishaller enn hele Norge til sammen. Og da er det kanskje heller ikke rart at vi bare har en stjerne i verdens beste hockeyliga, NHL.

Jeg har spilt for Frisk Asker siden jeg var sju år gammel. Dette er den nærmeste hockeyklubben med ishall for oss som bor i Drammen. Jeg har flere kompiser som har spilt eller har hatt lyst til å spille hockey, men som har måttet gi opp den drømmen fordi det blir for langt å pendle flere ganger i uka.

Nå er jeg 14, og vi trener eller spiller kamp nesten hver dag i vinterhalvåret. På grunn av mangelen på ishall i distriktet vårt, trener laget mitt både i Asker, på Holmen, på Jar og kommende vinteren en gang i uka på Vinterbro.

I tillegg til å spille hockey for Asker går jeg på Norges Toppidretts Gymnas-ungdomsskole som ligger på Bekkestua, sammen med mange av lagkompisene mine fra Frisk. Jeg pendler mange timer i uka for å drive med det jeg elsker mest. For meg er ishockey verdens beste idrett. Hockey er også verdens største vinteridrett, og den nest største vinteridretten i Norge, etter langrenn. Til tross for mangelen på ishaller.

Les også

La oss få en speilblank isflate året rundt!

Drammen ishockeyklubb har kjempet hardt for en ishall i Drammen i over 20 år. Uten resultat. De siste årene har laget trent i Holmen ishall fredag kveld klokka 22.30, fordi det er den eneste ledige istiden de kan få. I vinter er iskapasiteten så sprengt at de ikke får istid i hall i det hele tatt. Er de heldige får de beholde den ene timen de har fått tildelt på Marienlyst, de siste vintrene, tirsdag ettermiddag.

Til dere som sier at det ikke finnes interesse for hockey i Drammen; møt opp på Marienlyst. Jeg er med når jeg kan, og ofte kommer det så mange at vi noen ganger dessverre må si at det er fullt. Dette til tross for at vi ikke har en hockeyhall.

Da jeg leste innlegget fra bandyfolket i Drammens Tidende i går, om at det er på tide å bygge en bandyhall i Drammen, ble jeg både frustrert og skuffet.

Skuffet fordi de bare tenker på seg selv.

Bandy er en utendørs idrett, hockey er en hallidrett. Det finnes mange isflater i drammensområdet der man både kan trene bandy og spille kamper, men ingen steder for dem som elsker og ønsker å trene hockey.

Drammen trenger ikke en bandyhall. Drammen trenger en ishall. Ishockeyfolket i Drammen har ventet på en hall i over 20 år, å bygge en bandyhall ville være å spytte på dem.

Det finnes en løsning for alle isfolk i Drammen. Dersom vi bygger en ishall, i stedet for en bandyhall, vil det gi muligheten til at flere idretter, som for eksempel hockey, kjelkehockey, bandy, lengdeløp og kunstløp, kan trene hele året og slippe å reise til andre ishaller for å drive med sporten sin.

Vi som er isfolk må stå sammen. Drammen trenger en ishall med plass til oss alle.

Drammens Tidende informerer: Øvrebø Ondrcka er sønnen til journalist Camilla Øvrebø Ondrckova i Drammens Tidende.

Les også

Betraktninger fra bandybeltet