DRAMMEN: Siden 6. august 1975 hadde Staur Forsøksgård i Hedmark vært ene og alene om å ha rekorden for å være varmest i Norge i august, med en topptemperatur på 35 grader.

Sju år skulle gå, men 3. august 1982 måtte Staur se seg nødt til å dele førsteplassen med Drammen da værstasjonen på Marienlyst nådde nye høyder. Denne augustdagen viste kvikksølvet 35 grader også i Drammen.

På 40 år har ingen slått verken Staur eller landets varmeste by Drammen

– Det er fortsatt rekorden. Siden da har vi ikke hatt det så varmt i august, bekrefter statsmeteorolog Elbjørg Moxnes til Drammens Tidende.

20 grader

Ifølge Moxnes ser det heller ikke ut til at rekorden slås i år. Hun forteller at meteorologisk institutts prognoser fram til midten av august viser at temperaturene vil ligge på rundt 20 grader maks, og at jo lenger mot høsten man kommer jo mindre sannsynlig blir det at varmen kommer.

Man skal derimot aldri si aldri. 27. september i fjor satte Drammen varmerekord med en makstemperatur på 28,5 grader.

Drammen hadde også høyest snittemperatur i juli med et snitt på 18,2 grader. Tidligere denne uken fortalte klimaforsker ved Meteorologisk institutt Ketil Tunheim at det er 0,2 grader mer enn normalen.

Snittemperaturen for hele landet lå derimot 0,3 garder under normalen i juli.

Oppholdsvær og bademuligheter i helgen

Utover denne uken forteller Moxnes at drammenserne vil oppleve litt kaldere temperaturer nattetid, men at sola gjør sitt til at dagtemperaturene ikke blir så aller verst. Da vil de ifølge statsmeteorologen ligge på rundt 20 grader maks.

Moxnes forteller at torsdag kan det komme byger på ettermiddagen, men det blir mer stabilt utover fredag og oppholdsvær i alle fall lørdag og søndag, og kanskje litt i starten av neste uke.

Hennes råd til drammenserne er å komme seg ut å nyte finværet i helgen, og også utnytte bademulighetene:

– På denne tiden av året har vi de høyeste temperaturene i havet. Der er det omtrent det samme som i lufta nå, så ca. 20 grader. Så det er absolutt muligheter for de som ønsker å bade.