Drammen virker som en by som har alt, men mangler én ting for å bli min drømmeby

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Drammen er en vakker by der den ligger ved utløpet av Drammenselva. Byen har blitt en stor by med et urbant og mangfoldig folkeliv med masse fine butikker, utesteder og aktiviteter som ungdomsklubber og fotballklubber, der det er masse å finne på.

Drammen har lange og sterke tradisjoner som idrettsby med to store fotballklubber. Vi har folk som driver med håndball, bandy og friidrett i norgestoppen. Skiarenaer og sterke skitradisjoner. Drammen er kjent for festivaler, konserter og Drammens Teater, Norges flotteste og en av landets største svømmehaller.

Det virker som en by som har alt, men jeg vet at det er én ting Drammen virkelig kunne trenge for å bli min drømmeby.

En av de største gledene jeg har i livet, får jeg fra trening. Jeg elsker å trene og drive med idrett. Min idrett er friidrett. Jeg er sprinter og løper 100 og 200 meter. Dette er noe jeg brenner for. Både Sturla og Hellas har lange tradisjoner og har fostret opp mange kjente utøvere.

Derfor er det synd at Drammen mangler en stor, fin friidrettshall. Friidrett er en stor og mangfoldig idrett, som mange kan få glede av. Klubbene i byen har stor pågang og mange talentfulle idrettsutøvere. Friidrettshallen kan også inkludere andre idretter som turn, basketball, volleyball og tennis. Dette vil gjøre at flere blir inkludert, noe mange vil få god nytte av.

I Norge har vi bare åtte innendørshaller. Idrettsutøvere som konkurrere i norgestoppen, må reise langt for å få gode treningsforhold. Her på det sentrale Østlandet har vi bare én innendørs friidrettsarena, som ligger i Bærum. Derfor mener jeg at Drammen med sine 100.000 innbyggere ville vi blitt en signalby innenfor idretten hvis de fikk denne hallen.

Vi har allerede en utendørs løpebanene på Marienlyst, men denne blir ikke brukt så ofte og trenger en del oppgraderinger.

Jeg mener en innendørs arena for friidrett vil øke interessen betraktelig når friidrett kan utøves som en helårsidrett. Da vil også den eksisterende banen på Marienlyst få et oppsving, og kanskje Drammen vil kunne få sitt eget stevne.

Det ville være mest fornuftig å plassere en innendørshall utenfor sentrum, kanskje på Gulskogen mellom Drammen og Mjøndalen, som er sentralt med tanke på buss, tog og bil. Hvis vi bygger en slik hall i dette område, vil vi også kunne fått et sted hvor friidrettsklubbene i Drammen kunne arrangere mesterskap. Det er noe mange kunne ønsket seg. Denne idretten er heller ikke veldig kostbar. Dette skaper også flere muligheter for alle mennesker, uavhengig av inntekt og utstyr.

Drammen har blitt en vakker by med det nyeste innen arkitektur. Denne hallen skal være fin og synlig for alle som kjører forbi. Slik som Drammensbadet en gang var, ønsker jeg at denne hallen skal være en signalbygning som trekker til seg oppmerksomhet og glede. Hallen kunne også blitt bygd på en bærekraftig og en miljøvennlig måte, med solpaneler og andre fornybare materialer.

Dette ville gjort hallen til den første miljøvennlige friidrettshallen i Norge og enda mer spennende og viktig. Jeg tror at dette er noe som ville gjort Drammen by komplett.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags