Gå til sidens hovedinnhold

Kulturens Festaften: Skal vise hva byen har å by på

Artikkelen er over 3 år gammel

Drammenregionens mange kulturelle krefter samles i Teateret når Kulturens Festaften igjen dras igang. Du får et tverrsnitt av hva byen har å by på i et tettpakket program med noe for enhver smak.

DRAMMEN: Fredag 15. september blir en aften i den lokale kulturens navn på Teateret. Flere av byens kreative krefter vil denne kvelden få sin tid i lyset, og vise hva de er gode for.

– Våre to hovedoppgaver for denne festen er å speile hele Drammens kulturliv, og å passe på at ikke arrangementet varer for lenge – jeg tror vi feiler på begge deler. Men de som ikke fikk plass i år må få det neste år, humrer Jo Vestly som er produsent for Kulturens Festaften.

LES OGSÅ: Samler kulturlivet til fest

Vise spennet

Selv om det kommer et hav av kulturelle innslag denne kvelden, betyr ikke det at ikke nivået er høyt.

– Det er flere flinke folk i denne byen mange ikke vet om, og det er høyt nivå på det aller meste. Fra klassisk musikk til rap, fra maleri til graffiti og mye mer. Vi vil vise det store spennet i hva byen har å tilby, sier Kjell N. Nilsen, leder i Kulturforum Drammen.

Det er Kulturforum Drammen, fellesorganet for byens kulturliv, som står bak det omfattende prosjektet i samarbeid med kommunen og Drammen Scener.

Saken fortsetter under bildet

 

LES OGSÅ: Alt fra Trump-foredrag til barneteater på Nedre Eiker bibliotek

Feirer det lokale

– Vi skal presentere kjente og ukjente drammenstalenter i en rekke sjangere. Flere av de vil stå på scenen for første gang i Drammens Teater, sier produsenten Vestly.

I løpet av én kveld vil du på og rundt scenen oppleve sangere, musikere, dansere bildende kunstnere, forfattere og intet mindre enn to orkestre i Drammen Storband og Trond Akerød Klevens – alle aktørene er naturligvis lokale.

Drammen Storband får besøk av gjestevokalister som Carl Henrik Kværne Nilsen, kjent fra Norske Talenter. I tillegg kommer saksofonkvartetten Tetris, forfatter og journalist Bjørn Nordahl, Interkulturs Refka Kovac, kulturbautaen Terje Aass, kunstmaler Ragnar Sten, rappartisten fra Fjell ChangeTheRapper, Attic dansestudio kommer med sin jubileumsforestilling, prost i Drammen Kjell Ivar Berger og mye mer.

– Uansett hvor du snur deg i Drammen finner du en saksofonist, dette skal selvfølgelig gjenspeiles på festaftenen. 30-årsjubilanten Attic er selvskrevne, humrer Vestly.

Graffitiperformance

Før arrangementet i Teateret sparkes i gang, står graffitigeneral Eric Ness Christiansen for utformingen av graffitivegger på Gamle Kirkeplass. Her kan du være vitne til arbeidsprosessen fra tidlig på dagen fram til festforestillingen begynner. Graffitikunstens sterke fremgang i Drammen blir også et tema i salen.

– Jeg har med meg to kunstnere til, og vi kommer nok til å holde på i seks til åtte timer. Det siste året har vært helt utrolig for meg. Jeg føler at jeg virkelig har blitt tatt inn i varmen, sier Christiansen.

Konferansierer for begivenheten er NRK-profilene Caroline Bækkelund Hauge og Kim Holtan. Det skal også utdeles priser og legater til tre av byens kulturtalenter.

 

Kommentarer til denne saken