Kulturens Festaften: Skal vise hva byen har å by på

Tversnitt: Kulturens Festaften skal vise bredden i byens rikholdige kulturliv. Noe av det du får oppleve i og rundt teateret 15. september er dansestudioet Attic som skal vise deler fra sin 30-års jubileumsforestilling.

Tversnitt: Kulturens Festaften skal vise bredden i byens rikholdige kulturliv. Noe av det du får oppleve i og rundt teateret 15. september er dansestudioet Attic som skal vise deler fra sin 30-års jubileumsforestilling. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Drammenregionens mange kulturelle krefter samles i Teateret når Kulturens Festaften igjen dras igang. Du får et tverrsnitt av hva byen har å by på i et tettpakket program med noe for enhver smak.

DEL

DRAMMEN: Fredag 15. september blir en aften i den lokale kulturens navn på Teateret. Flere av byens kreative krefter vil denne kvelden få sin tid i lyset, og vise hva de er gode for.

– Våre to hovedoppgaver for denne festen er å speile hele Drammens kulturliv, og å passe på at ikke arrangementet varer for lenge – jeg tror vi feiler på begge deler. Men de som ikke fikk plass i år må få det neste år, humrer Jo Vestly som er produsent for Kulturens Festaften.

LES OGSÅ: Samler kulturlivet til fest

Vise spennet

Selv om det kommer et hav av kulturelle innslag denne kvelden, betyr ikke det at ikke nivået er høyt.

– Det er flere flinke folk i denne byen mange ikke vet om, og det er høyt nivå på det aller meste. Fra klassisk musikk til rap, fra maleri til graffiti og mye mer. Vi vil vise det store spennet i hva byen har å tilby, sier Kjell N. Nilsen, leder i Kulturforum Drammen.

Det er Kulturforum Drammen, fellesorganet for byens kulturliv, som står bak det omfattende prosjektet i samarbeid med kommunen og Drammen Scener.

Saken fortsetter under bildet

Litt av hvert: Noen av utøveren som deltar på festaftenen er (f.v.) sopran Skaiste Arvan, graffitikunstner Eric Ness Christiansen, kunstmaler Ragnar Sten og forfatter Runar Myhre. Produsent Tore Narverud og Svein Alfredsen fra Drammen Storband.

Litt av hvert: Noen av utøveren som deltar på festaftenen er (f.v.) sopran Skaiste Arvan, graffitikunstner Eric Ness Christiansen, kunstmaler Ragnar Sten og forfatter Runar Myhre. Produsent Tore Narverud og Svein Alfredsen fra Drammen Storband. Foto:

LES OGSÅ: Alt fra Trump-foredrag til barneteater på Nedre Eiker bibliotek

Feirer det lokale

– Vi skal presentere kjente og ukjente drammenstalenter i en rekke sjangere. Flere av de vil stå på scenen for første gang i Drammens Teater, sier produsenten Vestly.

I løpet av én kveld vil du på og rundt scenen oppleve sangere, musikere, dansere bildende kunstnere, forfattere og intet mindre enn to orkestre i Drammen Storband og Trond Akerød Klevens – alle aktørene er naturligvis lokale.

Drammen Storband får besøk av gjestevokalister som Carl Henrik Kværne Nilsen, kjent fra Norske Talenter. I tillegg kommer saksofonkvartetten Tetris, forfatter og journalist Bjørn Nordahl, Interkulturs Refka Kovac, kulturbautaen Terje Aass, kunstmaler Ragnar Sten, rappartisten fra Fjell ChangeTheRapper, Attic dansestudio kommer med sin jubileumsforestilling, prost i Drammen Kjell Ivar Berger og mye mer.

– Uansett hvor du snur deg i Drammen finner du en saksofonist, dette skal selvfølgelig gjenspeiles på festaftenen. 30-årsjubilanten Attic er selvskrevne, humrer Vestly.

Graffitiperformance

Før arrangementet i Teateret sparkes i gang, står graffitigeneral Eric Ness Christiansen for utformingen av graffitivegger på Gamle Kirkeplass. Her kan du være vitne til arbeidsprosessen fra tidlig på dagen fram til festforestillingen begynner. Graffitikunstens sterke fremgang i Drammen blir også et tema i salen.

– Jeg har med meg to kunstnere til, og vi kommer nok til å holde på i seks til åtte timer. Det siste året har vært helt utrolig for meg. Jeg føler at jeg virkelig har blitt tatt inn i varmen, sier Christiansen.

Konferansierer for begivenheten er NRK-profilene Caroline Bækkelund Hauge og Kim Holtan. Det skal også utdeles priser og legater til tre av byens kulturtalenter.

Jo Vestly, Kulturens Festaftens produsent, Kjell Nilsen og Monica Tomescu-Rohde fra Kulturforum Drammen, presenterte festprogrammet for pressen torsdag på Galleri Athene.

Jo Vestly, Kulturens Festaftens produsent, Kjell Nilsen og Monica Tomescu-Rohde fra Kulturforum Drammen, presenterte festprogrammet for pressen torsdag på Galleri Athene. Foto:

Artikkeltags