DRAMMEN: Ja, du leste riktig. Du kan møte stillehavsprinsessen fra øya Tuvalu hvor bestefaren var høvding. Sonia Toematagi Dahl ble tvunget til å forlate sitt hjem, men det var ikke fordi det var mangel på mat, men alvorlige klimaendringer.

På Barnas miljødag forteller hun om hvordan klimaendringene påvirket øysamfunnet, og hva vi alle kan gjøre for å ta bedre vare på jorda. I tillegg skal hun lære oss alle å danse huladans.

LES OGSÅ: Festival skal inspirere

Fjerde gang

Det hadde ikke vært orkaner på Tuvalu, men etter orkaner som tre år på rad ødela huset deres, ga de opp og flyttet til Norge. Sonia og hennes familie ble kjent som «verdens første klimaflyktninger» av media verden over.

Nå kommer hun til Barnas miljødag på Union Scene for barn som arrangeres for fjerde gang lørdag 27. januar mellom klokken 12–15. Men du trenger ikke være barn for å delta. Den anbefalte alder er fra 3–100 år.

Barnas miljødag er en del av den landsdekkende Klimafestivalen §112 som varer mellom 17.–28. januar. Festivalen setter et søkelys på å ta vare på klima for våre etterkommere, noe grunnlovsparagrafen i festivalnavnet refererer til.

Saken fortsetter under bildet

 

La deg inspirere

– Vi inviterer til et program stappfullt av motivasjon og inspirasjon for et bedre miljø, skriver Linn Silje Rohdin Nyhuus, konsulent og markedsfører i Drammen kommune i en pressemelding.

(Se hele programmet nederst i saken)

Gratisarrangementet har som mål å belyse flere sider ved verdens miljøutfordringer slik at også de aller minste kan forstå og bidra til å skape forandringer. Det er aldri for tidlig å begynne.

 

Byttemarked

I samarbeid Kirkens Bymisjons «Gi det videre», inviteres publikum til byttemarked under Barnas miljødag. Målet er å få oss til å redusere vårt forbruk.

Alle som vil kan ta med klær, leker og utstyr de ikke lenger bruker, og bytte i noe annet spennende. Alt som blir igjen etter markedet, går til «Gi det videre». Leker og utstyr kan også leveres på forhånd ved å ta kontakt med arrangørene.

 

Har du lyst til å være med på Barnas miljødag? Hent gratisbilletter her.

Arrangøren Interkultur i Drammen kommune har fått med seg mange organisasjoner på laget. Kunst Rett Vest, Acting for Climate, Ragn Sells, RfD, Oikos og Kirkens Bymisjon Drammen.

 

Program

Kl. 12.00 – 12.30 «Tre» | Teaterforestilling av Acting for Climate

Kl. 13.00 – 13.30 «Tre» | Teaterforestilling av Acting for Climate

Kl. 13.45 – 14.10 Stillehavsprinsesse Sonia – prinsessen uten et kongerike


AKTIVITETER Kl. 12.00 – 15.00

Kildesortering med Ragn Sell – Gøyale leker. Nå kan DU bli kildesorteringssjef i huset!

Plast-søppel-kunst med Daina Deksne-Gundersen – Fra søppel til kunstverk – lag ditt eget bilde av vasket plastsøppel

Konkurranse og verdens beste matpakke med RFD – Lær om kildesortering og matsvinn, - tegn og klipp verdens beste matpakke

Miljøvennlig mat med Økologisk Buskerud – Smak økologisk pasta og lag snacks av skeive grønnsaker

Barnas Byttemarked med Kirkens Bymisjon – Ta med deg leker og klær og bytt i vei uansett førpris! 

Union Scene for barns eget grøntverksted – For liten og stor, det spirer og gror og trives på ditt kjøkkenbord. Hva kan dette være?


UTSTILLINGER OG FILM Kl. 12.00 – 15.00

Plasttrollet kommer! – Kunstner Daina Deksne-Gundersen vil i samarbeid med kunstner Pippip Ferner gjenskape plasttroll fra kunstprosjektet «Plast rett Vest» i 2017.

Plast Rett Vest – I 2017 igangsatte Kunst Rett Vest prosjektet «Plast Rett Vest».

Du store verden! – en kjærlighetserklæring til jorda vår – Legg deg på puter og matter og nyt filmsnutter av vår fantastiske dyre- og planteverden.