Klart for nye nominasjoner til Drømmestipendet

ER DET DIN TUR I ÅR?: I fjor var det pianisten Wilfred B. Husemoen-Zhang fra Drammen som fikk Drømmestipendet. (f.v.) Geir Morten Hansen, kulturskoleleder i Drammen, Wilfred B. Husemoen-Zhang og Khoa Huyn fra Norsk Tipping.

ER DET DIN TUR I ÅR?: I fjor var det pianisten Wilfred B. Husemoen-Zhang fra Drammen som fikk Drømmestipendet. (f.v.) Geir Morten Hansen, kulturskoleleder i Drammen, Wilfred B. Husemoen-Zhang og Khoa Huyn fra Norsk Tipping. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du er et kulturtalent mellom 13 og 20 år, kan du motta Drømmestipendet på 15.000 kroner - et bidrag til å bli enda bedre.

DEL

DRAMMEN: Har du et kulturtalent i magen? Nå skal nemlig Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd igjen dele ut Drømmestipendet til talentfull ungdom i 100 av landets kommuner.

– Gjennom Drømmestipendet ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for ungdom. Vårt håp er at stipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer, skriver Kristin Johnsdatter Søraune, assisterende kulturskoleleder i Drammen kommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ung drammenser fikk Drømmestipendet

Stipendet har økt

Dette er 15. gang stipendet skal deles ut, men i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til Drømmestipendet:

Stipendbeløpet økes fra 10.000 kroner til 15.000 kroner, og dermed er det 1,5 millioner kroner i potten de hundre stipendmottakerne skal dele.

I tillegg kan kommunene nå nominere så mange utøvere de ønsker til Drømmestipendet. Kategoriene er fordelt på dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Er du mellom 13 og 20 år kan du søke på Drømmestipendet.

Innen 7. februar skal Drammen kulturskole beslutte hvem som skal være kommunens kandidat(er). Søknadsfrist er satt til 26. januar. I løpet av mai/juni vil de 100 som får stipend bli presentert i lokale arrangementer.

LES OGSÅ: Gratis mat og stinn brakke på årets første Lørdagsjazz

Vil du søke?

Drømmestipendets fagjury består blant annet av fiolinisten Ingrid Mæland og balansekunstneren Eskil Rønningsbakken. Juryen ledes av den ferske Stjernekamp-vinneren Adam Douglas.

Hvis du vil søke på Drømmestipendet, ta kontakt med Drammen kulturskole for mer informasjon.

Trenger du tips til din søknad, kan du gjerne la deg inspirere av noen tidligere nominasjoner. Gå inn på Nominerte drømmer eller Oppfylte drømmer på Drømmestipendets egne nettsider.

LES OGSÅ: Foreslår millionkutt for kulturskole

Artikkeltags