DRAMMEN: Fredrik Richter ved Union Scene er nesten fra seg av begeistring over å kunne bringe nyheten om at det California-baserte bandet «Rival Sons» kommer til Drammen 14. juni.

– Det er uhorvelig kult at en band av dette formatet kommer til Union. Dette er et band som står øverst på plakatene til festivaler verden over, og som blant annet har turnert som oppvarmingsband for Black Sabbath og Deep Purple. At de spiller en klubbkonsert i Drammen er veldig, veldig stort, sier Richter.

Perfekt avslutning

Ifølge Richter spiller «Rival Sons» typisk «riff-rock à la 70-tallet» – ikke helt ulikt Led Zeppelin.

– Dette bør bli fullt hus og stormende jubel, og en perfekt avslutning på vårsesongen på Union, sier Richter.

 

Bandet ble stiftet i 2009 i Long Beach i California, og har siden det gitt ut fem album. Bandet er kjent for utstrakt turnévirksomhet, og skal i sommer innom de fleste europeiske land og spille på en lang rekke store festivaler.

Bandet forsøker å gi ut en plate årlig, og bruker en måned i studio på både å skrive og spille inn musikken. De spiller inn platene nærmest live i studio, og dette er ifølge gitarist Scott Holiday en metode som får fram den riktige stemningen og trykket i musikken.

LES OGSÅ: Rune Temte jobber med Hollywoods stjernelag

– Her får du tent lyset

Drammens Tidendes musikkanmelder, Johnny Andreassen, blir svært positivt overrasket over nyheten om at «Roval Sons» kommer til Union.

– Har du ikke sett et tøft rockeband på mange år, så bør du få med deg denne konserten. Da får du tent lyset igjen, sier Andreassen.

Han karakteriserer bandet som et av de få gjenlevende klassiske rockebandene, som har gjenopplivet sjangeren classic rock.

– Bandet er i sin beste alder, og er verdensledende innen sin sjanger. De minner litt om Black Crows og Aerosmith, og leverer melodiøs og hard rock, med innslag av rythm'n'blues. Her har virkelig Union sikret seg et lite scoop, sier Andreassen.

Han så selv bandet på Notodden Bluesfestival for noen år siden, og ble veldig imponert over bandet.

– Bandet har en solid tilhengerskare i Norge, så her blir det nok fullt hus og høy stemning, mener Andreassen.

LES OGSÅ: Fullsatt teater koste seg med festaften på 17. mai