Spiller teater for 1.500 barnehagebarn

Artikkelen er over 3 år gammel

1.500 barn fra byens barnehager får denne uken se teaterforestillingen «Regnbueløvens fantastiske brøl» på Drammens Teater. Den handler om å være seg selv, men også å gi plass til andre.

DEL

DRAMMEN: Det er Drammen Barne- og Ungdomsteater som står for forestillingen om løveungen som ikke helt passer inn. Han er annerledes i forhold til de han vokser opp med, og klarer heller ikke å brøle. Noe alle løver forventes å kunne.

– Historien handler om å være seg selv, men også å gi plass til andre, forteller Julian Langli Strand som har rollen som løveungen.

Brøler for alle

Historien viser hvordan løveungen blir til den Regnbueløven mange barn kjenner. Den tar for seg følelser, humor, pedagogikk, filosofi, etikk, vennskap, språk og mer til, og ikke minst; det er lov å være annerledes.

Barna blir kjent med en løveunge som møter mange utfordringer gjennom oppveksten. Han blir mobbet av hyener, likevel finner han motet til å gjøre mange heltedåder. Etter at løveungen vokser opp til å bli Regnbueløven, lærer han seg å brøle.

Når han brøler, brøler han for alle.

LES OGSÅ: Barnegospel fyller Drammens Teater

Alle skal inkluderes

Løveloven

Jeg skal være meg.

Men gi plass til andre, slik at de blir seg.

Bry meg om en annen, hjelpe når jeg kan.

Slik blir livet bedre for barn i alle land.

Ser du en som plages? det er ikke bra!

Vi må stå i sammen om å si i fra.

Alle barn på jorden, har den samme rett,

til å være trygge og til å være sett. 

– Jeg synes det er veldig gøy fordi barna i publikum brøler med når vi spiller. De er veldig engasjerte. Vi får også improvisere, sier Olaf Harris Hansen som spiller en av regnbuebarna.

– Jeg tror mange barn kan kjenne seg igjen i denne historien, og kanskje de tenker på historien når de er i barnehagen, legger Olaf til.

I forestillingen får barna også lære om løveloven.

Eyvind Skeie har skrevet historien, og Iselin Bestvold står for regi, er produsent, manusforfatter og styrer lyd på forestillingene.

– Det har vært viktig for meg at alle barna på scenen har replikker. Alle har noe å si, både på scenen og i livet, sier Iselin.

– Dessuten må jeg legge til at vi har fått god hjelp av foreldrene til skuespillerne med å sette opp stykket, sier hun.

LES OGSÅ: En ny stjerne på teaterhimmelen

– Forestillingen er en feiring

På Studioscenen i Drammens Teater denne uken spilles tre forestillinger hver dag.

VÆRE SAMMEN

Et kompetanseløft for tidlig innsats og endringsarbeid i barnehagen.

Målet er å heve kompetansen til alle ansatte, slik at kvaliteten i det daglige arbeidet med barna styrkes. I dette arbeidet er det et sterkt fokus på implementeringsarbeidet, som omhandler hvordan hver barnehage tar teoriene i bruk. Teoriene i Være Sammen er sentrale, og kan oppsummeres i fem hovedpunkter:

  • Autoritative voksne
  • Relasjonsbygging og kommunikasjon
  • Tidlig innsats
  • Håndtering av utfordrende atferd
  • Implementering og organisasjonsutvikling

– Denne forestillingen er en feiring. Den vises for 1.500 4- og 5-åringer i Drammen som en felles markering på et stort kompetanseløft, sier Nanna Weberg, daglig leder for prosjektet «Være Sammen».

Drammen kommune har en stor felles kompetansesatsing, Læringsløp Drammen, som favner alle barn og unge hele veien opp til videregående skole. «Være Sammen» er en del av denne satsingen, rettet mot personalet, barna og foreldrene i byens barnehager.

– Over 50 barnehager i Drammen jobber med å ta i bruk «Være Sammen» i sine barnehager. Målet er å forebygge negativ atferd og fremme positiv atferd. Målet er at flere barn skal få oppleve å være trygge og glade, og å være ønsket som venn og å selv være en venn.  Med andre ord, mindre mobbing og utestenging både i barnehagen og senere i skole og voksenliv, sier Weberg.

LES OGSÅ: Iselin tar kroppspresset til scenen hjemme i Drammen

Artikkeltags