Feirer 65-årsjubileum med 65 malerier

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammen Maleklubb bytter ut kjøpesentre til fordel for et kulturhus, når de for første gang trer inn i Union Scenes foaje med sin årlige medlemsutstilling.

DEL

DRAMMEN: 30. oktober er datoen for Drammen Maleklubbs årlige utstilling. I tillegg til et foredrag av museumskurator Gunvor R. Rishovd, tar Drammens ordfører seg av den offisielle åpningen.

Mandag formiddag var Maleklubbens medlemmer i full gang med å få i stand sin utstilling på Union. Hvor maleriene skal henge, og bildenes rekkefølge ble funnet ut av før åpningen klokken 18.

LES OGSÅ: Driver Drammens best bevarte kulturhemmelighet

– En anerkjennelse

– De siste årene har vi hatt våre årlige medlemsutstillinger i kjøpesentre. Dit drar man for å shoppe, ikke for å se på kunst. Det å få innpass her på Union er en anerkjennelse for oss, sier Drammen Maleklubbs leder Dagfinn Rognstad.

Klubben ble stiftet i 1952 av glade amatørmalere som ønsket et miljø der man kunne komme sammen for å utveksle ideer og erfaringer. Siden har de møttes omtrent hver 14. dag de siste 65 årene.

Jubileumsutstillingen har fått navnet «Blanda drops», og inneholder 65 malerier i varierte stilarter, teknikker og materialer.

– Fellesnevneren for utstillingen er nok at det stort sett er tradisjonelle og naturalistiske motiver, som naturlandskap og portretter, sier lederen.

LES OGSÅ: Dette er Drammens Tidendes kulturanmelderkorps

65 år – 65 malerier

Kunstnerne fikk ingen føringer på hva de skulle male, og utstillingen er ikke juryert.

– I en klubb som denne må det være bra med takhøyde. Her stiller vi ut alle bidragene vi har fått inn, sier Rognstad.

Det at jubileumsutstillingen består av like mange malerier som antall år klubben har eksistert, er helt tilfeldig ifølge lederen:

– 33 klubbmedlemmer fikk beskjed om å lage to bilder hver. Ett medlem leverte ett maleri – og da ble totalen 65, men det er jo litt artig, sier Rognstad.

Onsdag 8. november kommer billedkunstneren Hans Normann Dahl for å holde foredrag i utstillingslokalet. Dahl har tidligere besøkt Maleklubben for korrigering av medlemmenes malerier.

Utstillingen er åpen fram til 11. november, og kan sees i Union Scenes foaje.

LES OGSÅ: Slår et slag for drammensrocken

Artikkeltags