Brann på Tangen - ba naboer lukke vinduer og dører

To personer er sendt til legevakta.

DEL

DRAMMEN: Nødetatene rykket onsdag formiddag ut til en bygningsbrann på Tangen etter å ha fått meldinger om flammer på taket like før klokka 10.00.

Ifølge Drammens Tidendes reporter på stedet var det en voldsom, svart røyk fra brannen og minst ett bygg sto i full fyr i 10.30-tiden.

Politiførstebetjent og innsatsleder Morten Thun fortalte til Drammens Tidende at alle beboerne på adressen var ute.

Politiet visste ikke da hvor mange som bodde i de aktuelle leilighetene, men sa at det skal ha kommet folk ut fra samtlige leiligheter. Disse har fortalt politiet at alle er ute av av leilighetene.

Like etter klokka elleve fortalte Drammens Tidendes reporter at to personer var kjørt til legevakta for sjekk etter å ha fått i seg røyk. De skal ikke ha vært beboere i noen av enhetene det brant i. Brannvesenet skal også da hatt kontroll på brannen.

– Totalskadd

Vaktleder ved 110-sentralen, Bjørn Henriksen, forteller kvart over 12 at St. Hansvei 12 og 14 er totalskadd etter brannen.

– Det er litt skader i nummer 16, visstnok, men det har ikke brent der, sier Henriksen.

Han forteller at brannvesenet så langt ikke vet noe om årsaken, og at det nå blir politiets oppgave å etterforske.

– Vi har ikke mer oversikt enn dere, bildene beskriver godt skadene. Nå har vi fortsatt folk på stedet, og vil ikke si noe spesielt før alt er gjennomgått. Vi følger med på nummer 16 nå og blir igjen en stund for å se at temperaturen går ned og at det ikke ligger noe og ulmer i kriker og kroker.

DCIM\100MEDIA\DJI_0001.JPG

DCIM\100MEDIA\DJI_0001.JPG Foto:


Startet på taket

Ifølge Henriksen skal brannen ha startet på taket.

– De første meldingene vi fikk var om at det var flammer på taket der. Nå er brannvesenet på stedet, og vi har ikke hørt så mye mer akkurat nå, sier Henriksen.

Han anbefalte naboer om å holde vinduer og dører lukket.

– Det kan være greit å holde det lukket. Det er ikke lurt å puste inn den røyken, sa Henriksen i 11-tida.

Har kontroll

Innsatsleder fra brannvesenet, Rune Johnsen, fortalte litt før klokka elleve at brannvesenet da ikke hadde kontroll på brannen, og at de konsentrerte seg om å redde en av de tre enhetene på stedet, de to andre skal være totalskadd.

Kvart over 11 skal brannvesenet ha fått kontroll på brannen.

– Det har vært en komplisert jobb, men gutta har gjort en kjempeinnsats, sier utrykningsleder for brannvesenet, Gjermund Christiansen.

Saken oppdateres.

Foto:


Artikkeltags