Drammenser med suksess i Bergen

PRIS: Torsdag mottok politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen Sunniva-prisen for 2018.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

PRIS: Torsdag mottok politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen Sunniva-prisen for 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Politisk redaktør i Bergens Tidende, Frøy Gudbrandsen, er tildelt Sunniva-prisen for 2018. – Det er veldig stas, forteller hun til Drammens Tidende.

DEL

DRAMMEN: Gudbrandsen er fra Drammen, men har bodd i Bergen i over 15 år. Sunniva-prisen deles ut av Bergen Næringsråd og Grieg-gruppen. Den er ment som en motivasjon for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner.

– Folk kjenner meg nok best som politisk kommentator, men nå blir jeg også sett for den andre delen av jobben min som er å være leder. Det synes jeg er utrolig stas, forteller hun.

Kvinner i bransjen

Gudbrandsen sier at hun var veldig overrasket, men at hun synes det er en veldig hyggelig og viktig pris.

– Særlig i mediebransjen er det mange dyktige kvinner, men det er få kvinnelige ledere jo lenger opp man kommer. Jeg har fått masse hyggelig tilbakemeldinger, særlig fra andre kvinner i mediebransjen. Det er kanskje et signal om at det betyr noe for fler enn meg, forteller redaktøren.

Kan lære av Bergen

Hun forteller at Bergen har tatt henne godt imot siden hun flyttet dit, noe hun setter stor pris på.

– Bergen næringsråd setter mye fokus på menneskerettigheter, integrering og likestilling. De fortsetter å øke rekruttering av kvinner til lederstillinger. Denne prisen er jo en måte å vise fram de kvinnelige talentene som finnes. Det tror jeg alle byer kan ha godt av.

– Jeg synes jo det er ekstra hyggelig siden jeg er innflytter i Bergen å bli sett her.

Juryens begrunnelse hentet fra journalisten:

«Årets Sunniva er et spennende og litt utradisjonelt valg.

Hun har doktorgrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Bachelorgraden tok hun ved University of Sheffield i Storbritannia og hun har i tillegg hatt et forskeropphold i Tyskland som en del av sine studier. Hun kan vise til arbeidserfaring fra både akademia og mediebransjen.

Årets Sunniva har markert seg som en svært tydelig vestlandsstemme i den offentlige debatten. Hennes kunnskapsnivå er høyt innen de aller fleste politiske og samfunnsmessige spørsmål, og dette har gjort henne til en hyppig gjest i både regionale og nasjonale medier.

Som leder beskrives hun som inkluderende, lyttende og krevende. Det betyr at hun forventer mye av sine medarbeidere, men det gjør hun på en inspirerende og motiverende måte. Hennes ansatte opplever at hun ser den enkeltes styrker og bruker tid med hver enkelt medarbeider for at hun eller han skal utvikle seg på en best mulig måte.

Årets prisvinner jobber i en bransje som er i stor omstilling. Dette medfører at hun må være dyktig på endringsledelse og sørge for at bedriften blir stadig mer digital.

Vinneren har hatt en lynkarriere i sin bransje. Hun startet uten erfaring fra bransjen og fikk fort mer ansvar. Alt: En av hennes referanser har uttalt at årets vinner kan bli hva hun vil. Hun kan ta en rolle innen sitt fagfelt som er migrasjon og flyktningepolitikk, men hun kan også bli ledende som politiker. At hun blir årets Sunniva vil gi en god signaleffekt i en bransje som jobber for å få flere kvinner i topplederposisjoner.

Årets prisvinner er en viktig stemme for Bergen og vestlandsregionen. Hun er en samfunnskommentator og hun leder både debatt- og kommentatorgruppen i byens tydeligste mediehus.

Juryen mener at årets prisvinner framstår som en reflektert og modig leder som har et stort potensial for videre vekst i sin karriere.»

Artikkeltags