Han er NRKs nye redaktør i Buskerud

NY SJEF: 40 år gamle Chris Carlsen blir ny sjef på distriktskontoret med hovedkontor i Drammen.

NY SJEF: 40 år gamle Chris Carlsen blir ny sjef på distriktskontoret med hovedkontor i Drammen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Chris Carlsen (40) overtar stillingen som ny distriktsredaktør i NRK Buskerud etter Mah-Rukh Ali.

DEL

DRAMMEN: Carlsen går fra jobben som redaksjonsleder for NRK Dagsnytt og Alltid Nyheter i Nyhetsdivisjonen på Marienlyst.

Han overtar stillingen etter Mah-Rukh Ali som sa opp etter bare noen måneder i jobben hun startet i midten av august i fjor.

Etter at Ali brått sa opp stillingen tidligere i år, ble den lyst ut på nytt. 15 personer søkte på stillingen, og valget falt på Chris Carlsen.

– Buskerud er et spennende distrikt, og Drammen er en by i rivende utvikling. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang og til å bli bedre kjent med alle de dyktige og hyggelige medarbeiderne. Sammen skal vi jobbe knallhardt hver dag for å gi publikum det beste tilbudet på de plattformer de til enhver tid befinner seg på, sier Carlsen i en pressemelding tirsdag.

Den nye distriktsredaktøren har målet klart;

– Vi skal fortelle de beste historiene fra Buskerud til folk i hele distriktet og hele landet.

Carlsen har lang fartstid i NRK i mange forskjellige roller. NRK-karrieren startet i NRK Nordland hvor han jobbet som reporter og vaktsjef, samt programleder på tv og radio. Deretter ble han redaksjonssjef for riksnyheter i NRK Trøndelag, hvor han også hadde ansvaret for programmet Her & Nå, Trafikkredaksjonen og P3-Nyheter.

– Jeg er så glad for at Chris takket ja til jobben som distriktsredaktør i Buskerud. Med hans kompetanse og kloke hode er jeg trygg på at de ansatte i Buskerud får en leder som vil både lede og jobbe med dem mot målet om å være i verdensklasse, skriver regionredaktør Jannicke Engan i pressemeldingen.

Den nye distriktsredaktøren er gift, har to barn og bor på Høvik i Bærum. Han er opprinnelig fra Kristiansund.

Tor Røed har vært konstituert som redaktør for distriktskontoret siden Ali fratrådte. Det er ikke klart når Carlsen trer inn i sin nye stilling.

LES OGSÅ:

Artikkeltags