DRAMMEN: – «Bykirken Strømsø» skal være et åpent sted å komme enten du er turist, fra ulike samfunnslag eller religioner. Det skal være et sted å stikke innom, litt som Sjømannskirken er for mange når de er i utlandet, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon Drammen, Jon-Ivar Windstad.

Det er Kirkens Bymisjon Drammen og Strømsø Menighet som nå utvider sitt arbeid ved at de starter prosjektet «Bykirken Strømsø». Et samarbeidsprosjekt mellom Drammen Kirkelige Fellesråd, Strømsø Menighetsråd og Stiftelsen Kirkens Bymisjon Drammen. Prosjektet skal gå over tre år.

Kirken skal ha utvidede åpningstider og et mer diakonalt preg, i likhet med Vår Frues Kirke i Trondheim og Tøyen kirke i Oslo.

– Tøyen kirke har i mange år hatt et yrende liv med kafé og andre aktiviteter. Det samme har de i Trondheim. Etter hvert skal også Bykirken Strømsø bygges videre med flere personer ansatt som kan drifte den, sier Windstad.

Til å begynne med blir Strømsø kirke åpen onsdag mellom klokken 10 og 15. Når flere frivillige er rekruttert, blir tilbudet utvidet til mellom klokken 12 og 20.

– Det skal være et åpent kirkerom og en mangfoldig møteplass for mennesker i byen, hvor ikke hva du tror på er det viktigste budskapet. Bykirken skal være et sted du kan komme for å tenne lys, være stille, møte andre mennesker, få et måltid eller en kaffekopp. Eller kanskje delta på et arrangement, som bærer et litt annet preg enn en vanlig gudstjeneste, sier Windstad.

Den offisielle åpningen av «Bykirken Strømsø» skjedde samtidig med innsettelsesen av ny sogneprest og bykirkeprest, Karoline Faber, søndag 28. januar.

Faber kommer fra stillingen som kapellan i Tangen sogn i Drammen prosti, og er fra tidligere bosatt i Drammen. En del av stillingen i Strømsø er gjort om til «Bykirkeprest» i regi av Kirkens Bymisjon Drammen.

LES OGSÅ: