DRAMMEN: – Skal du spørre hvordan humøret mitt er nå?

Stian Ramsfjell ler. Humøret er det åpenbart ingen problemer med. Resultatene til Drammen FK siden seieren i serieåpningen er en annen historie:

Åtte kamper har gitt åtte tap og null poeng. Målforskjellen er på bedrøvelige 4–30. Drammen er det eneste av de 88 lagene i landets tre øverste divisjoner som ikke har tatt minst ett poeng i denne perioden.

Eliteserielaget Sandefjords ni tap på rad (etter tolv serierunder) står for den eneste tapsrekken i norsk toppfotball som er som er lenge en den de blå fra Drammen har akkurat nå.

LES OGSÅ: 55 dager uten poeng

Amatører

Men den unge hovedtreneren fra Konnerud lar seg ikke vippe av pinnen. Han leder tross alt en klubb som for fire år siden tapte både hjemme og borte mot Svelvik i fjerdedivisjon. At de skal hevde seg på nivå tre er det ingen som forventer.

– Vi har såpass selvinnsikt at vi så for oss at vi kunne ligge nederst på tabellen. Vi er en liten klubb med amatører som konkurrerer i en av historiens tøffeste andredivisjonsavdelinger. Når spillerne mine drar hjem fra jobb og studier, spiller de kamp mot folk som lever av å spille fotball, sier Ramsfjell.

At DFK har vært på høyde spillemessig mot de fleste motstanderne, gjør derfor at 30-åringen fortsatt tror at det kan snu. Ramsfjell mener sågar det er mulig for blåtrøyene å tape ytterligere to kamper, men fortsatt være over streken i slutten av oktober. Det fordrer imidlertid at de plukker godt med poeng mot bunnrivaler gjennom august og september.

LES OGSÅ: — Vi må lære raskere

Vil forsterke stallen

Den inngrodde optimismen kan kanskje virke som en presset treners siste desperate forsøk på å redde jobben. Faktum er at det trolig er få trenere som sitter like trygt i andredivisjon som nettopp Stian Ramsfjell.

– Vi har absolutt ikke vurdert trenerens posisjon. Trenerteamet vårt er bedre enn de fleste andre i avdelinger, slår DFK-leder Jarle «Finta» Finnestrand fast.

Ramsfjell har med seg Lars-Gunnar Huseby Martinsen som assistent, i tillegg til at pappa Harald Ramsfjell bidrar på feltet tre ganger i uken.

Finnestrand, som selv var assistenttrener i fjor, og er tett på laget i det daglige, sier at i en liten klubb som Drammen ville eventuell misnøye fort blitt oppdaget. Han konkluderer derfor med at det er relativt harmonisk, og får støtte fra kaptein Faramarz Nemati.

– Vi merker at selvtilliten blir dårligere for hvert tap, men likevel er stemningen overraskende god i spillergruppen, sier Nemati.

Leder Finnestrand er bombastisk når han sier at han ikke ser noen grunn til å endre på noen ting: Trenerteam, spillestil eller ambisjoner. Men han kunne godt tenkt seg en forsterkning eller to i løpet av sommeren.

– Vi har følere ute. Et veldig godt alternativ hadde vært å låne spillere fra Strømsgodset eller Mjøndalen. Andredivisjon er et fint utstillingsvindu for dem som ikke når helt opp i eliteserien, mener «Finta».

– Vi må være ærlige med oss selv og se at vi ligger sist av en grunn. Men én eller to som forsterker førsteelleveren kan gjøre stor forskjell, sier trener Ramsfjell.

LES OGSÅ: Taper i begge bokser

– Ikke krise å rykke ned

Ledelsen, treneren og spillergruppen har altså tro på prosjektet, og målsettingen er fortsatt at Drammen FK skal spille andredivisjon også i 2016. I skrivende stund er det bare fem poeng opp til trygg grunn.

Samtidig er ikke gjengen i bydelsklubben dummere enn at de forstår konsekvensene hvis de ikke snart begynner å vinne fotballkamper. Eller som Farra Nemati sier:

– Det hviler en liten, mørk sky over oss. Vi venter bare på at solen skal komme.

Skulle gråværsdagene derimot ikke ta slutt i løpet av inneværende kalenderår, blir det fjerde nivå på DFK neste sesong. Selv om det ikke er ønskelig, er det ikke katastrofe, skal vi tro Jarle Finnestrand.

– Å rykke ned er ingen krise for oss. For oss er det langsiktighet som gjelder, og ingen av spillerne våre får en eneste krone for å spille fotball, sier han, før han slår fast:

– Uansett hvordan sesongen 2015 ender, har Drammen FK utviklet seg på seniornivå, juniornivå og som klubb.

LES OGSÅ: Nå er stjerneskuddet tent igjen