Flerkulturelt middagsselskap

Samarbeidet mellom Fjell kirke og moskeen på Fjell er allment kjent. Gjestebudet på Union er et viktig arbeidsredskap for dialog og integrering, og prest Ivar Flaten (t.v.) og imam Noor Ahmad Noor ønsker alle som er nysgjerrige, skeptiske eller ute etter nye bekjentskaper velkommen.

Samarbeidet mellom Fjell kirke og moskeen på Fjell er allment kjent. Gjestebudet på Union er et viktig arbeidsredskap for dialog og integrering, og prest Ivar Flaten (t.v.) og imam Noor Ahmad Noor ønsker alle som er nysgjerrige, skeptiske eller ute etter nye bekjentskaper velkommen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rundt 100 personer er allerede påmeldt, men det er fortsatt ledige plasser rundt bordet under årets Gjestebud på Union.

DEL

GRØNLAND: Søndag 24. oktober, på selveste FN-dagen og TV-aksjonsdagen, blir det femte gjestebudet i rekken arrangert på Union.

Målet er å feire mangfold og forskjellighet, bli kjent med nye mennesker og la seg inspirere av spennende foredragsholdere. Dialog og integrering er to viktige stikkord.

Og alt skjer rundt et bord, og over et hyggelig måltid.

– Dette er årets markering for det flerkulturelle. Det er en festkveld, men også et viktig arbeidsredskap for integrering, kamp mot fremmedfrykt, samhold og dialog, sier leder for Gjestebud Norge, og prest i Fjell kirke, Ivar Flaten.

Gjestebud Norge er en ideell organisasjon, og gjestebudet blir arrangert i samarbeid med Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL), Buskerud innvandringsråd og Den norske kirke.

Åpent for alle

I fjor var det 150 personer som deltok på gjestebudet, og hittil er det 100 påmeldte til årets store flerkulturelle middagsselskap.

– Alle er velkomne, dette er et åpent arrangement, men folk må være forhåndspåmeldt. Det gjør man via våre nettsider.

Presten ønsker seg gjerne ungdommer, og det er ingen øvre aldersgrense.

– Det kommer folk fra mange forskjellige grupperinger, bakgrunner og nasjonaliteter. De som syns det er spennende med det flerkulturelle, som kanskje syns det er skummelt, eller de som vil bli kjent med nye folk kommer til å få en fin kveld, mener Flaten.

Minst én middagsavtale

Småbord med plass til ti personer blir spredt utover lokalet på Union.

– Vi sørger for en fin miks av forskjellige folk rundt hvert bord. Meningen er å ha gode samtaler, og jeg håper folk gjør minst én middagsavtale under gjestebudet, smiler fjellpresten.

Flaten er opptatt av at gjestebudet skal føre til noe mer, at folk skal knytte nye kontakter, og bygge nettverk.

– Noe av det vi har lært i løpet av disse fem årene, er at man må skynde seg langsomt. Det handler om tillitsbygging, og det tar tid å bli kjent med folk og bryte ned sosiale vegger. Vi ser at stadig flere tør mer, og noe av det mest spennende vi har fått til er Drammen Sacred Music Festival, sier Flaten.

"Å se med hjertet"

Årets hovedforedragsholder er Knut Vollebæk. Han er høykommissær for nasjonale minoriteter i OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), og tittelen på foredraget er «Å se med hjertet».

– Det er en sterk og rørende inngang. Jeg gleder meg, dette er en person med en interessant og viktig posisjon, og som helt sikkert kommer til å inspirere tilhørerne, sier Flaten.

Flere nyheter fra Drammen

Artikkeltags