Gå til sidens hovedinnhold

Marked neste helg

Artikkelen er over 10 år gammel

I år er temaet løpere, men det blir også mulighet for å handle de første julegavene når sydamene i Drammen og Omegn quiltelag har marked.

ÅSSIDEN: Nelly Bjørge er engasjert i foreningen, og har tidligere sittet som leder i styret i fire år. Nå er hun ansvarlig for markedet som finner sted 6. og 7. november i foreningens lokaler i Åssiden kirke.

– Der selger vi det vi har laget gjennom året. Utstillingen har et tema, i fjor var det ulike vesker vi viste fram, og i år er det løpere.
Bjørge forteller at det er et stort tema, fordi man kan lage løpere til både til hverdag og fest.

Vanligvis pleier quiltelagets marked å få god respons.
– Mange kommer for å ta en titt. I dagens «shabby chick-stil» står lappeteknikken sentralt, så mange er nok på utkikk etter noe som kan passe inn i det, sier Bjørge.

I tillegg skal quiltelaget stille ut en god del juleting.
– Det er mulig å få mange ideer til julegaver på dette markedet, sier Bjørge.

Drammen og Omegn Quiltelag ble stiftet i 1992 av ti syvenninner som oppdaget lappeteknikken, og så hvilke muligheter som fantes med den.
– Det er et gammelt kunsthåndverk som bygger på et behov for gjenbruk av gamle klær. Man satte sammen fillete klær, og skapte nye og flotte plagg som kunne brukes videre, forteller Bjørge.

Medlemmene i quiltelaget møtes den tredje torsdagen i hver måned i Åssiden kirke. De er kvinner i alderen 30 til 70 år, og de fleste av medlemmene er mellom 50 og 60 år.
– På kurskveldene sitter vi og syr, skravler og hygger oss med hjemmebakte kaker og kaffe, sier Bjørge.

Ofte har de et tema for kvelden, der medlemmene for eksempel lærer nye teknikker, eller får besøk av foredragsholdere som viser sine produkter.
– På den måten blir vi stadig inspirert til å prøve nye ting. Det er en flott hobby, og det kreves ikke mer enn at du kan sy en rett søm på symaskinen, avslutter Bjørge engasjert.
 

Les om flere foreninger her. 

Kommentarer til denne saken