Fire nye artister til Elvefestivalen klare

KLARE: OnklP & De Fjerne Slekningene kommer til Elvefestivalen i august.

KLARE: OnklP & De Fjerne Slekningene kommer til Elvefestivalen i august. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå får også ungdommen en grunn til å komme på årets Elvesfestival: OnklP, Sondre Lerche, Mikhael Paskalev og Elsa & Emilie er klare for Gamle Kirkeplass i august.

DEL

DRAMMEN: Det er en strålende fornøyd leder i Byen Vår Drammen som kan røpe fire nye artister til årets Elvefestival.

– Dette er fire av landets mest etterspurte og spennende artister. Elvefestivalen ønsker å presentere det mest populære og spennende norsk musikk har å by på, og dette artistslippet reflekterer bredden i hva vi ønsker å gi Drammen, forteller en fornøyd festivalsjef Tom Søgård.

Ikke i mål

Mens flere av de første artistene som ble lansert – Kim Larsen, Raga Rockers og Janove – nok appellerer til den voksne delen av publikum, vil de fire nysigneringene falle bedre i smak hos den yngre garde.

Men Sørgård er ennå ikke i mål.

ENERGISK POP: Sondre Lerche har opparbeidet seg en solid fanskare de siste årene med sin energiske popmusikk.

ENERGISK POP: Sondre Lerche har opparbeidet seg en solid fanskare de siste årene med sin energiske popmusikk.

POPYNGLINGER: Elsa & Emilie ga ut sitt andre studioalbum ”Kill Your Darlings” i januar.

POPYNGLINGER: Elsa & Emilie ga ut sitt andre studioalbum ”Kill Your Darlings” i januar.

FESTIVALVETERAN: Mikhael Paskalev har spilt på de fleste av landets store festivaler som Øya, Hove og Slottsfjell. I år atår Elvefestivalen for tur.

FESTIVALVETERAN: Mikhael Paskalev har spilt på de fleste av landets store festivaler som Øya, Hove og Slottsfjell. I år atår Elvefestivalen for tur.

– Slik det ser ut nå, så har vi halvparten av artistene på plass. I fjor hadde vi 14 artister fordelt på de to dagene – og i år satser vi på enda flere, sier Søgård.

Går for rekord

Konsertarenaen på Gamle Kirkeplass rommer 7.500 per dag, og musikken vil strømme ut fra to scener – én stor og én mindre. Søgård kan fortelle at billettene alt renner ut.

LES OGSÅ: Han er ny teatersjef

– Det ser veldig bra ut så langt. Vi ser at vi selger mange festivalpass som gjelder for begge dager, og det er gledelig.

Søgård håper at publikumsrekorden fra 2015 står for fall – da drøyt 11.000 løste billett. Da var det Roxette som var toppnavn – noe som ga klingende mynt i kassa for Elvefestivalen. Hvem som blir årets største trekkplaster er ennå ikke spikret.

Halvparten på plass

– Vi har signet halvparten av artistene, men vet ennå ikke hvem som blir «headlinere». Det kommer an på den endelige artistlista, sier Søgård, som dermed ikke utelukker at et enda større navn kan føyes på årets program.

LES OGSÅ: Han er NRKs nye redaktør i Buskerud

Artistprogrammet for Elvefestivalen 2017 ser slik ut foreløpig:

Fredag 25. august: Kim Larsen & Tjukken, Raga Rockers, Mikhael Paskalev, Daniel Kvammen.

Lørdag 26. august: OnklP & De Fjerne Slektningene, Sondre Lerche, Janove, Ary, Elsa & Emilie.

Jakter internasjonalt

– Men dersom dere har ambisjoner om å slå rekorden fra 2015, da Roxette var hovedartist, har dere da den store publikumsmagneten på plass?

– Jeg er veldig fornøyd med de artistene vi har signert men vi mangler kanskje det store internasjonale trekkplasteret, innrømmer Søgård.

– Det er fortsatt en stund igjen til festivalen, og vi jakter videre på en større internasjonal artist. Men foreløpig kan jeg ikke røpe hvem vi har i kikkerten, sier Søgård.

Hva mener du om årets artister? Si din mening i kommentarfeltet under.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags