Alvorlig tema i prisvinnende film fra Drammen

ETIKK OG MORAL: Thorkell A. Ottarssons spillefilm Suicide Service handler om to menn som mot betaling gir mennesker som ikke vil leve lengre hjelp til å dø.

ETIKK OG MORAL: Thorkell A. Ottarssons spillefilm Suicide Service handler om to menn som mot betaling gir mennesker som ikke vil leve lengre hjelp til å dø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I spillefilmdebuten Suicide Service tar regissør Thorkell A. Ottarsson opp emner som dobbeltmoral og etiske kriser. Med lavt budsjett og dugnadsånd ble filmen innspilt i Drammen og Lier.

DEL

DRAMMEN: Suicide Service er et spenningsdrama som foregår i et kaldt og snødekt landskap. Filmen er regissert av islendingen Thorkell A. Ottarsson, som har bodd i Drammen i 13 år.

– De fleste av oss mener at vi vet hva vi står for, men vi fortsetter å motsi oss selv. Vi er alle hyklere. Noen av oss mer enn andre. Jeg ville derfor utforske dette i denne filmen, sier Ottarsson.

I filmen møter vi to menn, Roy og Erik, som mot betaling gir mennesker som ikke vil leve lengre hjelp til å dø. Om det så er å holde pistolen som skal fyres av, eller kniven som kutter blodårene. Men når en journalist oppdager hva de holder på med, begynner alt å rakne, og disse to mennene må innse at de kanskje ikke kjenner hverandre så godt som de trodde.

Saken fortsetter under bildet

SELVFINANSIERT: Innspillingen av Suicide Service foregikk i Drammen og Lier vinteren 2016.

SELVFINANSIERT: Innspillingen av Suicide Service foregikk i Drammen og Lier vinteren 2016. Foto:

LES OGSÅ: Nå er det snart slutt

Moral og etikk

– Hva er budskapet i filmen din?

– Jeg håper folk tolker filmen ulikt, men jeg mener at budskapet er at dersom vårt moralske ståsted står i veien for det vi har lyst på eller ønsker oss, så finner vi på en eller annen unnskyldning for at det ikke gjelder oss. Vår situasjon er alltid spesiell og krever derfor unntak, sier regissøren.

Innspillingen av Suicide Service foregikk i Drammen og Lier vinteren 2016. Den er selvfinansiert av filmkollektivet Gloomy Elk og laget på lavt budsjett.

I en av hovedrollene spiller Nick Faust, en skuespiller og teaterregissør fra USA, som er mest kjent for å ha spilt i en rekke skrekkfilmer i hjemlandet. Den andre hovedrollen spilles av Tor Itai Keilen, som også har spilt mange små og store roller i film og teater.

– Nick likte manuset så godt at han tilbød seg å spille i filmen gratis, så lenge han fikk kost og losji. Han flyttet inn hos meg og ble en del av min familie i de to månedene filminnspillingen foregikk, sier regissøren.

– Resten av skuespillerne er lokale og profesjonelle skuespillere fra Oslo. En av de kvinnelige rollene spilles av min datter Hulda Elira, som for tiden studerer skuespill i London, legger han til.

Saken fortsetter under bildet

ALTMULIGMANN: I tillegg til å ha skrevet og regissert filmen, har Thorkell også filmet og klippet Suicide Service.

ALTMULIGMANN: I tillegg til å ha skrevet og regissert filmen, har Thorkell også filmet og klippet Suicide Service. Foto:

LES OGSÅ: 6.500 var på kino – på ett døgn

Prisvinnende film

Thorkell studerte teologi og filmteori mens han bodde på Island. Da han kom til Drammen gjorde han alvor av sin lidenskap om å lage film. Han og flere andre lokale filmskapere samlet seg og startet Gloomy Elk og begynte å produsere kortfilm i Drammensområdet. Suicide Service er hans spillefilmdebut.

Før filmens norgespremiere på Union Scene 25. november, har den blitt til forhåndsvist på ulike uavhengige filmfestivaler. Filmen har vunnet én pris for beste spillefilm, samt blitt nominert for kinematografi.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken