Tar snart avgjørelsen

IMPONERER I CITY Bersant Celina i duell med Coventry Citys Devon Kelly. 18-åringen spilte 78 minutter da City tapte 2–1 mot Roma i kvartfinalen i UEFA Youth League tirsdag. FOTO: RICHARD SELLERS/PA PHOTOS

IMPONERER I CITY Bersant Celina i duell med Coventry Citys Devon Kelly. 18-åringen spilte 78 minutter da City tapte 2–1 mot Roma i kvartfinalen i UEFA Youth League tirsdag. FOTO: RICHARD SELLERS/PA PHOTOS Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I februar fikk Bersant Celina (18) besøk av Per-Mathias Høgmo i Manchester City. Landslagssjefen håper drammenseren vil spille for Norge.

DEL

DRAMMEN: – Jeg ønsker å gi et signal om at vi følger med og jeg håper han har motivasjon til å representere Norge i fremtiden, sier Per-Mathias Høgmo til Drammens Tidende.

I februar besøkte landslagssjefen og Jan Åge Fjørtoft 18-åringen i Manchester. Tirsdag røk drammenseren og City ut av kvartfinalen i UEFA Youth League, men Celinas utvikling i den lyseblå drakten har vært formidabel siden han skrev proffkontrakt med den engelske storklubben for snart ett år siden.

Celina, som brukes som både midtbanespiller, ving og spiss, debuterte for førstelaget i en treningskamp i januar. Han trenes av den tidligere stjernespilleren Patrick Vieira. Vieira bekreftet overfor Per-Mathias Høgmo at han synes 18-åringen fra Drammen er en meget spennende spiller. Bersant Celina har U17-kamper for Norge, men debuterte for Kosovo i september i fjor.

Siden Kosovo foreløpig ikke er fullverdig medlem av FIFA og UEFA, har ikke Celina spilt offisielle landskamper for nasjonen ennå. Det gjør at han står fritt til å velge hvilket land han vil spille for. Bersants far, Eduar Celina, tror Kosovo kan bli fullverdig medlem i løpet av året.

Han tror sønnen kommer til å velge landslag i løpet av fem-seks måneder.

LES OGSÅ: Celina scoret igjen

– Venter med å bestemme seg

Pappa Eduar Celina hadde en samtale med Jan Åge Fjørtoft og sønnen da Høgmo og Fjørtoft gjestet Manchester.

Han bekrefter at de hadde en hyggelig prat, men vil ikke si hva han tror sønnen kommer til å velge.

– For at det ikke skal bli for mye press, så venter han litt med å bestemme seg. Det viktigste er at han presterer for klubben sin, sier Eduar Celina. På vegne av sønnen har han tidligere sagt at det vil være uaktuelt for 18-åringen å spille for Norge.

Men da Drammens Tidende snakket med angrepsspilleren i februar, sa han at han ikke vil utelukke det norske landslaget.

– Norge er veldig aktuelt hvis jeg får det riktige tilbudet og det er snakk om A-landslagsspill. Men nå ser jeg ikke noen grunn til å velge U21-landslaget til Norge foran A-landslaget til Kosovo, fortalte han.


Per-Mathias Høgmo vil ikke vil ta stilling til den uttalelsen, men sier drammenseren er en spennende spiller som følges nøye.

LES OGSÅ: Celina: - Jeg har herjet på førstelaget

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags