Bygger bydelens sjel

Kjærlighetserklæring: Gla`i GIF, og glad i Åskollen. For veldig mange er det én og samme sak. Daglig leder Anja Løseth og styreleder  Stig Pedersen i Glassverket IF er klar på at klubben skal legge til rette for positiv utvikling i bydelen, men klubben kan ikke gjøre hele jobben alene. Flerbrukshall innen 2019 er et mål.foto: Herborg bergaplass

Kjærlighetserklæring: Gla`i GIF, og glad i Åskollen. For veldig mange er det én og samme sak. Daglig leder Anja Løseth og styreleder Stig Pedersen i Glassverket IF er klar på at klubben skal legge til rette for positiv utvikling i bydelen, men klubben kan ikke gjøre hele jobben alene. Flerbrukshall innen 2019 er et mål.foto: Herborg bergaplass

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Glassverket IF er gjerne med på samfunnsbygging, men kan ikke gjøre hele jobben alene.

DEL

DRAMMEN: Idrettslaget med sine 900 medlemmer er en viktig samfunnsaktør. Og styreleder Stig Pedersen er klar på at GIF tar samfunnsansvar.

Men klubben kan ikke ta hele ansvaret for samfunnsbygging i den langstrakte bydelen.  Det er den klare beskjeden fra Pedersen til kommunen.

– Vi er veldig opptatt av bygge sjel på Åskollen, fortalte styrelederen til kommunens representanter.


Sjel, ja. Menneskene som bor der er kanskje Åskollens aller største styrke. Det er mye annet bra også, som nærheten til skog og sjø.

LES OGSÅ: Slik kan du påvirke framtiden til nabolaget ditt

Innen 2019

Men den langstrakte bydelen har noen mangler. En storstue i form av en flerbrukshall er sårt savnet. Og GIF sitter ikke og venter på at den skal komme av seg selv. Målet er ny hall innen 2019.

Idrettsmiljøet rundt GIF blomstrer, men fritidstilbud for øvrig er det verre med på Åskollen. Kulturtilbudet er heller ikke mye å skryte av. Skal bydelen trekke til seg nye innbyggere, er man helt avhengig av et langt bedre tilbud, mener Eivind Lyngar, som er leder i Åskollen skolekorps.

Den våte drømmen er et samlingssted for musikk, teater og andre kulturformer, kanskje i form av et bydelshus.

Fysisk vil den største forandringen i bydelen skje i vannkanten, hvor Union Eiendomsutvikling AS har store fjordbyplaner på Glassverket. Kanskje det blir der bydelens nye storstue kommer?

– Et herlig engasjement, konkluderte daglig leder Trond Aasheim etter bydelskonferansen og ser fram til konstruktivt samarbeid med velforeninger og andre organisasjoner når avklaringer med kommunen er i boks.

Bystyrerepresentant Markus Weierud (H) var også veldig godt fornøyd:

– Det er veldig mange engasjerte folk.

LES OGSÅ: Kranene skal svinge

Stort, felles vei-engasjement

Dårlige kår for sykling og veiplaner  som kan føre til mye mer trafikk gjennom bydelen er noe av det som akkurat nå opptar beboerne på Tangen/Åskollen mest.

For mange er det tungt å svelge at trafikkmengden i Nordbyveien tilsier sykling i veien. Men slik er det pr. i dag, opplyste kommunens representant.

Trasevalg for ny Svelvikvei er den fremste kampsaken for Tangen Velforening. Og nå får de med seg en sovende velforening i kampen. Grundvik og omegn beboerforening er også opptatt av den nye Svelvik-veien, fortalte Roar Andreassen.

En tredje aktør på trasevalg-banen er en tverrpolitisk bydelskomité som fremdeles er i sving.

– Nå må dere være våkne. Dere som vil Knive, Åskollen og Tangen godt, nå må vi ikke sove i timen, manet Knut Langeteig fra komiteen i sin klare appell. Han minnet om høringsfristen for veiplanen, som er 20. februar.

LES OGSÅ: Boligprisene fordoblet på ti år

Artikkeltags