Godset-idyll på spanskekysten

  Artikkelen er over 5 år gammel

  Drammenserne forbereder seg til en ny sesong på en litt annen måte enn tidligere. Så langt har det ført til få skader, fornøyde spillere og mye overskudd på øktene.

  DEL

  LA MANGA, SPANIA: Osteopat Tom Arild Wike og fysioterapeut-student Steffen Skancke kunne ta seg tid til å strekke litt på beina plaststolene og skyte noen skudd på mål under onsdagens formiddagstrening i La Manga. Bortsett fra midtstopper Gustav Valsvik, som sliter litt med en akilles, er Godset-troppen på 26 spillere skadefri.

  Sjedent har det vært færre som løper langs sidelinjen eller trener alternativt i slynger på denne tiden av året.

  - Det er helt avgjørende for utviklingen og med tanke på taktiske prinisipper vi har begynt- og skal jobbe videre med, sier assistenttrener Alexander Straus til Drammens Tidende.


  DTTV: Se hva assistenttrener Straus tenker om oppkjøringen så langt i videovinduet øverst.

  Unngå skader har vært pri én

  Han tror ikke det er tilfeldig at ikke flere er skadet eller må trene alternativt. Strømsgodset har gjort noen endringer på opplegget i oppkjøringen til 2015-sesongen.

  Nye og mer spesifiserte øvelser, som i større grad utfordrer spillerne på hurtighet, samt null treningskamper i løpet av de første tre ukene, er to sentrale endringer fra fjoråret.

  - Vi har vært veldig bevist på å unngå skader, forteller Alexander Straus.

  Etter noen fysiske uker i LSK-hallen hjemme i Norge, er drammenserne nå så vidt i gang med å jobbe mer med konsepter og taktikk. Da er det naturligvis lite heldig å ha tre-fire mann på treningsstudioet. 

  Roser trenerne

  Peter Kovacs er meget fornøyd med den første måneden.

  - Veldig bra oppkjøring. Fra første uke i januar er det ett hakk opp fra i fjor, sier han.

  Trenerne passer på å hele tiden justere treningene etter spillernes fysiske form. Ungareren mener fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen har sydd sammen et opplegg som virkelig fungerer.

  Laget har trent med høy intensitet hele måneden.

  - Bedre kvalitet enn i fjor. Ser veldig bra ut, melder Kovacs, som også er godt fornøyd med Ruben Selles Salvador. Spissen beskriver Godsets ferske assistenttrener/analysesjef som veldig tydelig og tøff.

  Spanjolen, som tidligere har vært akademitreneren i Valencia og Villareal, ledet onsdagenes kortbanesekvens, som for øvrig var av høy kvalitet.

  Første treningskamp fredag

  Alexander Straus mener laget allerede er kommet langt på det fysiske. Fredag spiller drammenserne sin første treningskamp for året. Da møter de Dinamo Zagreb. Kroatene slo Odd 4-0 på tirsdag.

  Godsets hovedtrener David Nielsen og sportssjef Jostein Flo kom til La Manga onsdag. Det gjorde også lagets siste signering, Petter Vaagan Moen (30). Den tidligere Lillestrøm-spilleren trener med sin nye klubb fra i morgen av.

  Artikkeltags