BODØ: Erik Alm forlenget kontrakten med DHK med to år onsdag, og var sentral i en sterk opphenting i Bodø Spektrum. Det sto 23–23 etter drøyt 58 minutter, og i sluttsekundet hadde Alm muligheten til å sikre uavgjort på en straffe. Men han misset da det gjaldt som mest, og alle poengene ble igjen i nord i en kamp som bølget fram og tilbake.

– En av spillerne våre fikk en dytt, og da er det rødt kort og straffe, forteller DHK-trener Kristian Kjelling.

Han gir Alm ros for innsatsen i andre omgang, men hovedpersonen selv er klar på at han burde satt kampens siste straffe i mål.

– Jeg hadde all mulighet til å sikre ett poeng, men klarte ikke å bidra da det skulle avgjøres. Det var en dårlig straffe, men jeg er ellers komfortabel med de situasjonene, sier Alm.

– Gode lagkamerater

– Heldigvis har jeg gode lagkamerater som støtter meg, men jeg føler på skyld for poengtap nå, sier Erik Alm.

DHK ledet 11–8 til pause, men trøblet veldig i de første ti minuttene etter hvilen og scoret bare to mål. Mot slutten av omgangen våknet blant annet Erik Alm skikkelig til, og klinket inn tre viktige mål. Det bidro sterkt til 21–21 rett før kampslutt.

– Starten på andre omgang blir veldig kaotisk. Vi gjør flere teknisk og dumme feil, og blir straffet hardt for det. Jeg må nesten se kampen på video før jeg kan uttale meg noe mer om hva som egentlig skjer, sier Kristian Kjelling, som berømmer spillerne for at de kommer sterkt tilbake.

– Det er mange lag som kollapser i Bodø Spektrum. Vi klarer  å komme tilbake, og spiller veldig godt i 45 minutter av kampen. Vi spiller veldig godt forsvar, men sliter med å lage mål, sier Kjelling.

Øvre halvdel

– Jeg er glad for å kunne fortsette å være med på denne reisen i to nye år. Har stor tro på det styret, ledere, trenere og spillere driver med, og håper på at denne jobben vil gi oss muligheten til å kjempe på øvre delen av tabellen, sa Alm da han signerte for to nye år.

Men årets sesong ser ut til å ende under midten for DHK som ligger på 8. plass etter tapet mot Bodø.

Drammen HK gikk rett i strupen på Bodø, og allerede etter 29 sekunder satte Oscar Olafsson inn et skudd fra distanse. Dermed tok drammenserne tidlig ledelsen.

Etter drøyt 10 minutter sørget Jesper Hagen, som også signerte på ny  kontrakt med DHK denne uken, for 4–3. Drammen HK produserte en drøss med sjanser i Bodø Spektrum, og ledet de 6–5 etter halvspilt første omgang. Da hadde de hatt 14 skudd på mål.

Ledet til pause

Thomas Boilesen våknet til foran mål, og klinte inn to viktige mål litt over midtveis i første omgang. Dermed var DHK i føringen og ledet 10–6. Mot slutten av omgangen tettet begge lag godt igjen, men Lasse Larsen Thorsbye sørget for at DHK ledet 11–8 til pause.

Det kladdet for DHK etter hvilen. Thomas Boilesen traff stolpen, Espen Gommerud Våg fikk sin andre to minutter og Bodøs toppscorer B. Aziz traff godt. Etter 37 minutter hadde hjemmelaget snudd til 13–12. Da hadde Kristian Hansen Skaug rukket å slippe inn tre mål på noen få minutter, og Matias Kolstad Holm ble byttet inn i mål igjen.

Bodø-DHK

Eliteserien, håndball, menn

Bødø-DHK 24-23 (8-11)

Bodø Spektrum

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 7, Christian Spanne 2, Tobias Glemming 1, Roar Fikse Forbord, Johannes Hippe 1, Øyvind Frigstad, Thomas Boilesen 5, Jesper Hagen 2, Espen Gommerud Våg 1, Oskar Olafsson 3, Lasse Larsen Thorsbye 1 og Lars Braskerud.

Toppscorere Bodø: A. Wesby 6 og B. Aziz 6.

Utvisninger: Bodø: 4x2 min pluss rødt kort. DHK 5x2 min.

DHKs beste:

3 poeng: Erik Alm.

2 poeng: Thomas Boilesen.

1 poeng: Oskar Olafsson.