Rystet mesteren – tapte til slutt

Fem mål: Thomas Horneland Boilesen scoret fem mål mot Elverum.

Fem mål: Thomas Horneland Boilesen scoret fem mål mot Elverum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

DHK gikk offensivt til verks, og rystet et urorammet Elverum i den første kvartfinalen i sluttspillet. Men gullvinneren fra serien hentet seg inn og vant 27–22.

DEL

ELVERUM: DHK fikk en spesiell inngang til den første sluttspillkvartfinalen mot Elverum onsdag. Kortskandalen til hjemmelaget i nest siste serierunde mot Lillestrøm sto sentralt helt inn til kampstart.

Man avventet en mulig innstilling fra påtalenemnda i håndballforbundet til domsutvalget helt inn mot kampstart. Det dreide seg om trener Michael Apelgren, og det handlet om spillerne  Kristian Bliznac, Petter Øverby og Tine Poklar. De tre sistnevnte  pådro seg røde kort med vilje mot Lillestrøm.

Usikkerheten lå i om dommen falt før DHK-kampen onsdag. Gjorde den ikke det, kunne Apelgren lede laget, og disponere alle spillerne sine. Og slik ble det til slutt. Dermed gikk kampen som normalt, bortsett fra en stor mengde støy og usikkerhet inn mot avkast.

– Vi visste ikke hvem som fikk spille for Elverum, men forberedte oss som om vi skulle møte de beste spillerne, sa DHK-trener Kristian Kjelling etter kampslutt.

– Ekstremt spesielt

– Dette er ekstremt spesielt for begge lag. Vi vet ikke hva vi stiller med og Drammen vet ikke hva de møter, sa Elverums trener Michael Apelgren til østlendingen.no rett før kampstart.

Oskar Olafsson fikk æren av å sette inn det første og det tredje målet for drammenserne. DHK var i støtet innledningsvis, og ledet kampen 3–1 snaut ni minutter ut i oppgjøret. Tre minutter senere ledet DHK 7-4, og Elverum tok timeout.

DHK spilte tøft i forsvar, men sakte, men sikkert fikk en rystet seriemester orden på bein og armer. Etter halvspilt omgang sto det 7–7.

24 minutter ut i første omgang tok gullvinner Elverum ledelsen i kampen før første gang. Nikolaj Mehl satte inn 10–9. Drammen spilte knalltøft i forsvar, og de to siste minuttene før hvilen måtte Espen Gommerud Våg ute med sin andre to minutter. Dette utnyttet hjemmelaget som ledet 12–11 til pause etter scoring fra kant sekunder før omgangen var over.

– Vi spilte en meget god første omgang, oppsummerte Kjelling, som er klar på at dette er den beste kampen DHK har spilt mot Elverum denne sesongen.

Tre kjappe mål

Drammen gikk rett i strupen på Elverum etter hvilen, og ledet 14–12 etter snaut 35 minutter. Men etter drøyt 40 minutter viste serievinneren hvorfor det ble gull. På ett og ett halvt minutt scoret Elverum tre kjappe, og gikk opp til 18–15. Da tok DHK-trener Kristian Kjelling timeout.

Uten at det hjalp så mye. Hjemmelagets solide fysikk kom til sin rett, og DHK ble sakte, men sikkert akterutseilt. Slitne drammensere var ikke like kjappe i duellene, og ti minutter før full tid ledet hjemmelaget 24–18.

Thomas Horneland Boilesen avsluttet med to mål for DHK, men serievinneren vant til slutt 27–22.

– Mye å kjøre på med

– De bytter på med spillere hele tiden, og det er klart det blir fysisk krevende utover i kampen. De har mye å kjøre på med. Vi gjør noen feil som blir hardt straffet etter pause, men jeg synes gutta sto skikkelig opp i denne kampen. Nå skal vi ta med oss at dette var den beste av fire kamper mot Elverum, og forsøke å stoppe dem i Drammenshallen, fastslo Kjelling.

Onsdag 5. april møtes de to lagene på nytt. Denne gangen i Drammen. Vinner Elverum er de videre til semifinalen, og Drammen HK kan ta håndballferie. En eventuell tredje og avgjørende kamp spilles lørdag 8. april.

I de øvrige kvartfinalene endte det som følger:
Bækkelaget Håndball Elite – Bodø HK 29–32
Haslum HK – Kolstad 29–37
ØIF Arendal – FyllingenBergen 31–32 (etter ekstraomganger)

Elverum-DHK

Sluttspillet, håndball menn, 1. kvartfinale

Elverum-DHK 27-22 (12-11)

Terningen Arena

DHKs lag: Mathias Kolstad Holm og Kristian Hansen Skaug – Erik Alm 3, Christian Spanne 2, Tobias Glemming 3, Roar Fikse Forbord 1, Jon-Olav Barland, Johannes Hippe 1, Øyvind Frigstad, Thomas Horneland Boilesen 5, Theodor Nikolai Kortvedt, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 5, Lasse Larsen Thorsbye 2, Lars Braskerud, Nicolai T. Henningsen.

Toppscorer Elverum: Josef Pujol og Andrè Lindboe, 6 hver.

Utvisninger: Elverum 2x2 min. DHK 2x2 min.

DHKs beste:

3 poeng: Oskar Olafsson

2 poeng: Thomas Horneland Boilesen

1 poeng: Erik Alm

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags