DRAMMEN: Det betyr 2,7 millioner friske kroner til å realisere et testprosjekt der målet er å gjør at flere barn tidlig får gode opplevelser av å være i aktivitet.

– Nå ble jeg helt satt ut, sier Jorunn Horgen. Lederen av Buskerud idrettskrets (BIK) har akkurat blitt overrasket på kontoret på Marienlyst.

Samarbeid

Zhongying Kristoffersen fra Gjensidigestiftelsen troppet opp med en diger sjekk, og journalister og videokameraer på slep.

Horgen trodde de skulle møtes for å utrede søknaden sin ytterligere, før stiftelsen skulle ta en avgjørelse om de i det hele tatt ville støtte prosjektet.

En tydelig trend i vår tid, er at de som er aktive blir enda mer aktive, mens de som er stillesittende blir enda mer inaktive. BIK ønsker å tette dette gapet.

– Samarbeid er viktig. Mellom skole, idrett og andre friluftsorganisasjoner. Alle kan ikke og skal ikke drive med fotball. Vi må legge til rette for at flere finner noe de liker, sier Horgen.

Nasjonal standard

Dette er ikke et prosjekt som lar seg beskrive med få ord.

– Vi skal teste hva som virker og ikke virker, når det gjelder å skape idrettsglede og få flere unge i aktivitet, som varer livet ut, sier Horgen.

Med summen fra Gjensidigestiftelsen, som er den desidert største utbetalingen i Buskerud i år, vil BIK få mulighet til å gjøre dette grundig.

– Målet er å bygge noe som kan bli en nasjonal standard. Vi skal se mulighetene og bruke ungdommene selv som ressurspersoner, sier Horgen.

Akkurat det, var noe komiteen i Gjensidigestiftelsen falt for.

– At Buskerud idrettskrets vil bruke ungdom til å lede aktiviteter for andre unge, er veldig spennende. Vi tror det vil være med å senke terskelen for de som ikke er aktive fra før, sier Kristoffersen.

Starter på nyåret

Formålet fra Buskerud idrettskrets sin side, er å inspirere og sette idrettsungdom i stand til å lede og bidra til gode aktivitetsopplevelser for barn og ungdom.

For å nå ut til alle barn og ungdom, ønsker de å ta i bruk skolen som en viktig arena. I søknaden om midler fra Gjensidigestiftelsen, skriver BIK at hovedtiltakene Skoleløpet, samt å etablere «Aktivitetstimen» i SFO tiden og «Åpen hall» for ungdomskolen i samarbeid med idrettslag og særidretter, hvor ungdommer på ungdomskoletrinnet og videregående idrettslinjer er sentrale ressurser.

– Nå skal vi jobbe godt i romjulen, slik at vi får en god plan på plass og er klare til å begynne å gjennomføre ting på nyåret, sier Horgen.

NB! Jorunn Horgen hadde av alle ting bursdag fredag, så overraskelsen ble også en flott fødselsdagspresang.

LES PÅ DT+: Ny aktivitetspark ved elven
LES PÅ DT+: OL-ringer på vei til Drammen

LES OGSÅ: Rekordpåmelding til Skoleløpet

SE BILDER FRA SKOLELØPET HER