Gratis julefeiring: – En kjærlighetserklæring til andre mennesker

KLAR FOR FEIRING: 22 desember står yoga-studioet i Drammen sentrum klart til julefeiring.

KLAR FOR FEIRING: 22 desember står yoga-studioet i Drammen sentrum klart til julefeiring. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vilde Lassem ønsket å arrangere for de som trenger det. En Facebook-post og noen telefonsamtaler senere hadde hun alt klart. Lokalene stiller hun med selv.

DEL

DRAMMEN: I Drammen sentrum driver Vilde Lassem Santi Yoga. Hver dag kommer ivrige yogier for å delta på hennes timer. Nå ønsker hun å åpne yoga-studioet for flere – nemlig de som trenger et sted å feire julen, det være seg hjemløse, barnefamilier og ensomme mennesker.

LES OGSÅ: Strømsgodset åpner mot Stabæk

En gruppe av frivillige

Etter at Vilde Lassem spurte om hjelp til å arrangere gratis julaften på Facebook ble flere med henne. Nå har de blitt en liten gruppe som står sammen om å arrangere jul den 22. desember i Santi Yogas lokaler. Mat, drikke og underholdning er fikset.

– Alle som har vært med i arrangements-gruppa har bidratt med sitt. De har bakt kaker, laget ekstra medisterkaker og masse annet, forteller Vilde Lassem.

Julemiddagen skal leveres av blant annet Middags Huset med flere. Å få bidrag til julemiddag har ikke vært noe stort problem.

– Det er mange som har bidratt med ulike matvarer og ting som trengs for å skape skikkelig jul, sier Lassem.

For Vilde Lassem er det viktig at arrangementet appellerer til de som trenger det mest.

– Jeg har blant annet vært ute og levert invitasjoner til de som daglig sitter på gaten, samt at jeg gjerne ønsker å nå barnefamilier, ensomme og andre trengende.

–Hvorfor har du valgt å gjøre dette?

– Ja, hvorfor det? smiler Vilde Lassem.

– Jeg tenker egentlig mer; hvorfor ikke?

LES OGSÅ: Sykefraværet holder seg stabilt

– En kjærlighetserklæring

Lassem har også fått med seg Frelsesarmeen på laget. De skal blant annet bistå med noen av julekveldens viktigste: gjestene.

– Frelsesarmeen har registre over folk og familier som trenger det aller mest. Det er bra, fordi da når jeg ut til akkurat de som trenger det, sier Lassem.

Yogainstruktøren håper å fylle studioet med omtrent 30–40 personer, og at dette kan bidra til å sette et fokus på viktigheten av å vise omsorg og medmenneskelighet i julen.

– Dette er på en måte min kjærlighetserklæring til menneskene.

– Folk handler seg i hjel

Ifølge Vilde Lassem er julen den tiden på året hun ser de aller største forskjellene i samfunnet. Å kunne bidra til å jevne ut disse er blant motivasjonene for å arrangere gratis julefeiring.

– Hvis man går nede i sentrum i desember så ser man mange som handler seg i hjel! Folk bare kjøper og kjøper.

Å gi massevis av dyre gaver er det langt ifra alle som har muligheten til.

– Jeg er selv alenemor og vet at ting kan være vanskelig noen ganger, spesielt i jula.

For yogainstruktøren er det viktig å rette oppmerksomheten mot det julen opprinnelig er til for, nemlig å kose seg og ha det hyggelig.

– Alle disse tingene som vi kjøper skaper bare en større avstand til følelsene våre. Vi glemmer det fine og sårbare med julen, men får et altfor stort fokus på ting vi vil ha.

LES OGSÅ: Meteorologen anbefaler Rudolf å starte i Sør-Norge

Artikkeltags