Engelen i sneen vender hjem

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Først ble englebildet stjålet. Så satte tyvene det fra seg langs veien. – Engelen må ha gitt tyvene dårlig samvittighet, tror kunstner.

DEL

Mens det nærmer seg tiden da englene skal «dale ned i skjul», får drammenskunstner Morten Halvorsen en telefon.

En ukjent mann har funnet et av maleriene hans ute i kulden på Konnerud. Og i motsetning til i julesangen, er engelen i motivet langt fra skjult, men plassert nedrimet og forfrosset langs veien.

– Ti minutter etter at han hadde ringt meg sto han i atelieret mitt med maleriet. Jeg kjente det igjen med en gang, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Rolfstad feirer jul i én time

Dårlig samvittighet

Kunstneren ringer eierne av bildet. De har vært på flyttefot og engelen er blitt stjålet sammen med flere andre ting som sto lagret i en bod.

– Det er jo noe himmelsk i hele motivet, med den lille barneengelen som har et fredfullt blikk over seg. Jeg tenker at de som har tatt dette bildet må ha fått veldig dårlig samvittighet, sier kunstneren.

Når vi først snakker om engler kommer vi ikke unna budet om at du ikke skal stjele. Jeg tror bildet har fått dem til å innse hva de hadde gjort. Morten Halvorsen (kunstner)

Han tror nemlig engelen kan ha fått tyvene til å tenke på De ti bud.

– Når vi først snakker om engler kommer vi ikke unna budet om at du ikke skal stjele. Jeg tror bildet har fått dem til å innse hva de hadde gjort, sier Halvorsen.

Dermed mener han englebildet selv kan ha bidratt til at maleriet nå kommer hjem til eieren.

LES MER: Jostein Flo: Jul med ekskona og krangel med svigermor

Til Frelsesarmeen

Halvorsen har hatt elleve separatutstillinger, og er blant annet styremedlem i Buskerud Bildende Kunstnere som arrangerer Novemberutstillingen.

At julen nærmer seg merkes også på kunstsalget.

– Det er flere henvendelser nå om dagen. Folk kjøper malerier til julegaver, sier han, og legger til at adventstiden også bringer med seg flere utstillinger.

Alle i Drammens Tidendes julekalender får gi 500 kroner til et godt formål. Halvorsen gir sin kalendergave til Frelsesarmeen.

SE DE ANDRE LUKENE I ÅRETS JULEKALENDER HER

Artikkeltags