Feirer 20-årsjubileum med gratis julekonsert

FRI ADGANG: Megabandet inviterer til gratiskonsert i anledning deres 20. år med julekonserter i Bragernes kirke 5. desember.

FRI ADGANG: Megabandet inviterer til gratiskonsert i anledning deres 20. år med julekonserter i Bragernes kirke 5. desember. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Megabandets tradisjonelle julekonsert i Bragernes kirke arrangeres i år for 20. gang. Det blir markert med gratis adgang.

DEL

DRAMMEN: – Konserten vil være den samme som tidligere år, men siden det er jubileum vil det være gratis å komme inn. Vi ønsker at alle skal ha råd til å komme på julekonserten vår, sier leder for Megabandet Øystein Remme.

Det er til sammen 60 utviklingshemmede medlemmer i Megabandet fordelt på fire band og et kor. Megabandet ble startet i 1990, og alt arbeidet er basert på frivillighet.

Under julekonserten 5. desember vil alle være sammen på scenen, i tillegg til ni instruktører og hjelpere. Megabandet har flere faste og årlige konserter, både lokalt og nasjonalt.

Megabandet har fått støtte til å gjennomføre gratiskonserten fra Einar Juels Legat og Dissimilis Norge.

LES OGSÅ: Politisk vilje til å sikre Megabandets økonomi

– Det er mest tradisjonelle julesanger som spilles, men vi prøver å legge inn noen nye hvert år. Spennvidden i programmet varierer fra rock, til sart solosang, sier Remme.

Remme forteller at deres julekonserter gjerne setter publikums følelser i sving, og at man kan oppleve å få en tåre i øyekroken, for i neste øyeblikk bryte ut i latter.

LES OGSÅ: Drammen trenger Megabandet!

Besøkstallene har stort sett vært svært gode under når Megabandet byr på julekonsert. Spesielt i løpet av de siste årene da 5–600 har tatt turen til kirken, ifølge lederen.

– Mange publikummere kommer tilbake hvert år, og sier at det blir ikke ordentlig jul hvis de ikke får med seg denne noe annerledes julekonserten, sier Remme.

Megabandet

Et privat, frivilligdrevet musikktilbud til mennesker med særlige tilretteleggingsbehov

Har eksistert siden 1990

58 medlemmer pr i dag

Aldersspenn på medlemmer: 13-67 år

Megabandet er delt opp i fire band og ett kor

Har egne ledere for hvert av bandene og kor, samt ni hjelpeinstruktører

Har egen musikalsk leder

Øver ukentlig på G60

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken