Sangstjernene Rein Alexander, Christine Guldbrandsen og Mads Belden spredde julestemning til drammenserne i Bragernes kirke forrige uke.  I dag satte trioen kursen mot Vestlandets kirker. I 37.000 fot høyde prøvde gullstrupene å sette verdensrekord i høyeste julesang.
 

Foran intetanende flypassasjer delte de tre artistene ut teksten til «Deilig er jorden». 

Akkompagnert av flyduren løftet sangerne julestemningen ombord til uante høyder.

LES OGSÅ: Sang julen inn i Bragernes kirke

Impulsiv opptreden

Rein Alexanders manager, Jan Erik Hauglund, forteller at de tre sangstjernene fikk et innfall høyt over skyene.

- De snakket om at de var veldig høyt oppe og at det ville vært gøy å prøve å sette verdensrekord i høyest mulig fremførte julesang, sier Hauglund.


Det var tydelig at sangstjernene koste seg, der de fremførte julesamger mens de vandret nedover midtgangen. Og om de er vant til å få applaus i kirkene de besøker, var det ikke mindre applaus oppe i det blå.

Om flypassasjerene var vitne til en verdensrekord eller ikke, er for tidlig å fastslå. Men en annerledes flytur ble det uansett.

LES OGSÅ: Kritiseres for å droppe julegudstjenesten

Gledelig overraskelse

Stine Bregård var en av flypassasjerene som fikk gleden av julesang tidlig på morgenkvisten.

- Da jeg gikk om bord i flyet oppdaget jeg fort at det var kjendissangere om bord. Men jeg tenkte ikke mer over det før kabinpersonalet opplyste at de hadde en overraskelse til oss, sier Bregård.

Like etter reiste de tre gullstrupene seg og begynte å dele ut sangtekster, mens de fortalte at de ville prøve på en uhøytidelig rekord.

- Planen var at passasjerene skulle synge med, men jeg tror det var mange som syns det var for tidlig med høyt synging ved 08-tiden en torsdag morgen, sier Bregård og smiler.

LES OGSÅ: 200 sangere først ut


Flying home for christmas

Selv syns hun det var helt supert å få julestemningen på plass av profesjonelle sangere på vei hjem på juleferie.

- Det er en egen stemning når man forlater jobber og setter kursen hjem for å feire jul. Mens andre hører på Driving home for Chtristmas, fikk vi vår helt egen Flying home for Christmas, sier Bregåed og ler.

LES OGSÅ: Den fineste førjulskonserten