Etterlyser urmaker-ranerne

(FOTO: POLITIET)

(FOTO: POLITIET) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet går nå ut med bilder av ranerne som slo til hos urmaker Roll Hansen fredag ettermiddag.

DEL

DRAMMEN: De fire mennene som slo til og ranet urmakeren som ligger i Gågata i Drammen fredag ettermiddag er fortsatt på frifot. I håp om å få tak i ranerne går politiet nå ut med bilder som viser de fire umaskerte ranerne.

Politiet har jaktet på de fire mennene siden ranet ble begått fredag ettermiddag. Så langt vet de ikke hvem ranerne er.

– Vi har ikke kommet lenger i saken, sier Jan Henrik Håkestad, leder for taktisk avsnitt ved Drammen politistasjon onsdag morgen.

Politiet antar at de er utenlandske

Politiet skriver i en pressemelding at de antar at de fire gjerningsmennene antas å være utenlandske. Dette er basert på opplysninger som har kommet fram i saken.

Videre skriver politiet at de frigir bilder av de fire, som av politiet anser som gjerningsmennene, inne i butikken hvor ranet ble utført.

– Vi går ut med bildene for å finne ut hvem dette er. Har du sett disse personene før eller etter ranet i Drammen eller omegn, så gi oss beskjed, sier Ole Jacob Garder, politiadvokat i Grenseløs-samarbeidet.

Politiet kontaktet tidlig utenlandske politimyndigheter.

– Vi mener det er grunn til å anta at det er utenlandske gjerningsmenn basert på opplysninger fremkommet i saken. Vi ønsker ikke å gå noe mer i detalj på dette nå. Når vi går ut med såpass identifiserbare bilder, er det fordi vi er sikre på at dette er personene som har gjennomført et grovt ran med bruk av våpen, sier Garder.

Etterlyser bil

Politiet ber også føreren av en sølvgrå BMW som sto parkert i Amtmand Bloms gate den 29. mai cirka klokken 15.45 om å ta kontakt med politiet.

De ønsker å sjekke denne bilen ut av saken.

De som har opplysninger i saken, bes ringe politiet på tipstelefon 99212068 eller 02800.

Ikke tildekket

De fire mennene var ikke maskerte da de gikk inn i urmakerens lokaler fredag ettermiddag.

Svært få vitner har meldt seg til politiet etter ranet.

– Det virker som om dette er et ranslag som ikke har hatt ønske om å skape oppmerksomhet. De har gått stille og rolig inn og ut for å ikke skille seg ut. Dette kan nok også være årsaken til at det er så få vitner i denne saken, de har ikke gjort seg bemerket. Som oftest i ranssaker, ser vi at gjerningspersonene er tildekket, sier Håkestad.

LES OGSÅ:

Artikkeltags