Befolkningsveksten i Drammen er fortsatt på lavgir

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om det stadig bygges boliger i byen, viser ferske tall fra SSB at Drammen fortsatt sliter med å tiltrekke seg innflyttere.

DEL

DRAMMEN: Generelt sett er det lavere boligprisnivå her enn i hovedstaden, men det ser ikke det ut til å være nok til å få bosettere til byen.

Tallenes tale er klare.

Nylig la Statistisk sentralbyrå ut en oversikt over befolkningsutvikling i 2. kvartal av 2018. Der kommer det fram at foreløpig har 989 personer fått seg en adresse i Drammen, men 986 har valgt å forlate byen.

Et overskudd på tre personer gir en netto vekst av innflyttere på 0,099 prosent – langt lavere en det uttalte målet på halvannen prosent.

LES OGSÅ: Utlendinger står for all befolkningsveksten i Drammen

Langt unna målet

I tillegg er Drammen én av de to kommunene i Buskerud som tiltrekker seg færrest innflyttere, kun slått av Krødsherad på minus sju. Lier trekker til seg flest med sine foreløpige 93 nye bosettere i 2. kvartal 2018.

Men det bør nevnes at det er noen måneder igjen av året.

Per i dag er det 68.892 innbyggere i Drammen. Og flere skal det bli når kommunene Nedre Eiker og Svelvik forenes med Drammen i 2020. Hadde det skjedd i dag hadde folketallet blitt 100.536 i nye Drammen. Men selv med nabokommunene på laget utgjør da netto innflytting 0,166 prosent.

LES OGSÅ: Minst 850 nye boliger i Drammen neste to år

I Buskerud-bunnen

Trenden fortsetter altså fra tidligere år. Ved utgangen av 2017 var det 350 flere drammensere. Det utgjorde en halv prosent vekst i folketallet. Like under den nasjonale befolkningsveksten i fjor som var på 0,7 prosent. Det er den laveste siden 2005.

Ifølge SSB, er det færre innvandringer og færre fødsler som er hovedårsakene til folkevekstens nedgang i 2. kvartal.

Per nå bor det 282.751 personer i Buskerud.

LES OGSÅ: Over 30.000 med innvandrerbakgrunn i 2040

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken