300 billetter revet bort på tre timer – fire måneder før visning

REKORD: På Union Scene den 11. mai blir det igjen full Dirty Dancing-stemning i all sin dansbare prakt. Billettene blir revet bort i rekordfart.

REKORD: På Union Scene den 11. mai blir det igjen full Dirty Dancing-stemning i all sin dansbare prakt. Billettene blir revet bort i rekordfart. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Interessen har aldri vært så høy som den er i år.

DEL

DRAMMEN: Mandag la Drammen Filmklubb ut billetter til en av de ultimate filmklassikerne Dirty Dancing. Og vips, så ble 300 billetter revet bort på kun tre timer. I tillegg skal ikke filmen vises på Union Scene før den 11. mai. 

– Dette er tredje gangen vi viser filmen, og hver gang har det vært utsolgt, men interessen har aldri vært så høy som den er i år, sier Marit Stokkenes, styremedlem i Drammen Filmklubb.

– Full dans fram til stengetid

Dette blir ikke bare en standard visning av en dansefilm fra 80-tallet – Dirty Dancing-festen fortsetter lenge etter rulleteksten.

– Det blir full Dirty Dancing-stemning på huset, med dansegulv og DJs som spiller den perfekte dansbare musikkmiksen både før og etter filmvisningen. I fjor var det full dans fram til stengetid, sier Marit.

Etter den første visningen for to år siden, fortalte Marit til Drammens Tidende at det var mange som ønsket at arrangementet skulle bli en årlig tradisjon – det ønsket har etter alle solemerker gått i oppfyllelse.

LES OGSÅ: Drømmer om utekino på Strømsø torg

Flest kvinner

– Hva er det med drammensere og Dirty Dancing?

Jeg tror det er så populært på grunn av den unike stemningen. Her er det full jubel fra første scene, allsang på alle sangene og publikum roper engasjert ut replikkene underveis. Det at vi selger ut alle billettene i rekordtid viser jo at dette er en tradisjon drammenserne setter pris på, sier hun.

Ifølge Marit trekker filmklassikeren folk i alle aldre, men spesielt kvinner.

– Det er absolutt flest damer i salen, i alle aldre som kommer ferdig pyntet med danseskoene på, sier Marit.

Saken fortsetter under bildet

ARMSTYRKE: Med flest kvinner i salen spørs det om det blir nok menn på Union til å utføre det umiskjennelige løftet fra Dirty Dancing-filmen.

ARMSTYRKE: Med flest kvinner i salen spørs det om det blir nok menn på Union til å utføre det umiskjennelige løftet fra Dirty Dancing-filmen. Foto:

10-årsjubileum

Drammen Filmklubb feirer i år sitt 10-årsjubileum. I løpet av den tiden har de rukket å vise omtrent 400 filmer for 8.000 tilskuere.

Hver uke har drammenserne fått servert klassikere fra filmhistorien, verker av de store filmkunstnerne, det smale og en og annen obskur kultfilm du kanskje ikke visste at du ville like. Hvert semester har eget tema, og så langt er 1930–2000 dekket. I vårprogrammet som nylig ble sluppet, er det 2000-tallet det går i.

Dette er tiden da filmverdenen for alvor åpnet øynene for nye medier, og for enda mer film fra hele verden. Det siste er det filmklubben ser på denne våren.

Saken fortsetter under bildet

GLOBALT: Filmklubbens vårprogram preges av flere internasjonale innslag, som den tankevekkende feelgoodfilmen «Castaway on the Moon» av den koreanske regissøren Hae-jun Lee.

GLOBALT: Filmklubbens vårprogram preges av flere internasjonale innslag, som den tankevekkende feelgoodfilmen «Castaway on the Moon» av den koreanske regissøren Hae-jun Lee. Foto:

LES OGSÅ: Slår et slag for drammensrocken

Internasjonalt preg

Av de 19 filmene på programmet er det med tre fra Frankrike, flere fra Sør-Korea og Japan, i tillegg til canadisk, engelsk, nordisk, gresk, spansk og mexicansk film.

Filmklubben viser blant annet det hjerteskjærende dramaet «Departures», den tankevekkende feelgoodfilmen «Castaway on the Moon» fra Korea, og hjertelige komedier som den musikalske «C.R.A.Z.Y.»

Saken fortsetter under bildet

FRANSK FANTASI: Den 6. mars vises "The Science of Sleep" av Michel Gondry. En fantasifull perle av en fransk romantisk komedie.

FRANSK FANTASI: Den 6. mars vises "The Science of Sleep" av Michel Gondry. En fantasifull perle av en fransk romantisk komedie. Foto:

LES OGSÅ: – Gi den smale filmen en sjanse, Drammen!

Til tross for at det er 2000-tallet det går i, har filmklubben også med eldre klassikere. «2001 – En romodyssé» av Stanley Kubrick er styrets egen ønskereprise som markerer tiårsjubileet.

Målet er at publikum får oppleve sider ved 2000-tallet som man kanskje har gått glipp av. I tillegg blir det egne kultfilmkvelder og barnefilmer våren gjennom. Det blir blant annet en ekstravisning av den Drammensproduserte «Suicide Service» fra 2017.

Til sommeren blir det atter en gang utendørsvisning i bakgården på Union Scene.

Filmprogram

Visningene skjer hver tirsdag på K: Kino City og U: Union Scene.

U 23.01: C.R.A.Z.Y. - (Jean-Marc Vallée, CAN 2005)

K 30.01: Departures - (Yôjirô Takita, JAP 2008)

U 06.02: Anatomy of a Murder - (Otto Preminger, USA 1959)

K 13.02: Two for the Road - (Stanley Donen, ENG 1967)

U 18.02: Suicide Service - (Thorkell A Augustson, ENG 2017)

U 20.02: Kunsten at græde i kor - (Peter Schønau Fog, DAN 2006)

K 27.02: Enter the Void - (Gaspar Noé, FRA 2009)

U 06.03: The Science of Sleep - (Michel Gondry, FRA 2006)

K 13.03: In a Lonely Place - (Nicholas Ray, USA 1950)

U 20.03: Trilogy: The Weeping Meadow - (Theodoros Angelopoulos, GRE 2004)

K 27.03: Castaway on the Moon - (Hae-jun Lee, KOR 2009)

U 03.04: XXY - (Lucía Puenzo, SPA 2007)

K 10.04: 2001 – En romodyssé (A Space Odyssey) - (Stanley Kubrick, ENG 1968)

U 17.04: Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring - (Ki-duk Kim, KOR 2003)

K 24.04: My Winnipeg - (Guy Maddin, CAN 2007)

U 01.05: Silent Light - (Carlos Reygadas, MEX 2007)

K 08.05: Storbyens haier (The Hustler- (Robert Rossen, USA 1961)

U 11.05: Dirty Dancing - Emilio Ardolino, USA 1987)

U 15.05: Spider - (David Cronenberg, CAN 2002)

K 22.05: This is England - (Shane Meadows, ENG 2007)

U 25.05. Kulturnatta - Drammen Kortfilmkonkurranse 2018

Artikkeltags