Inviterer til festforestilling i teatret på 17. mai

FESTFORETILLING: Carl-Henrik Kværne Nilsen står på scenen sammen med Drammen Storband under festforestillingen i Drammens Teater på 17. mai.

FESTFORETILLING: Carl-Henrik Kværne Nilsen står på scenen sammen med Drammen Storband under festforestillingen i Drammens Teater på 17. mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke hvem som helst som står på scenen i Drammens Teater når et inviteres til festforestilling på selveste nasjonaldagen. En av Norges største artister, Bendik Hofseth, har meldt sin ankomst sammen med et stort knippe lokale artister.

DEL

DRAMMEN: Det er en fin tradisjon som videreføres på 17. mai. Et festkledd publikum inntar salen, og fra scenen presenteres en festbukett av artister – mange lokale, men også noen av nasjonalt format.

– Hele programmet er ikke klart ennå, men vi er veldig fornøyd med å få Bendik Hofseth til oss på 17. mai, sier Terje Brun-Pedersen, som nok en gang er primus motor for forestillingen.

Internasjonalt kjent

Hofseth er internasjonalt kjent som både saksofonist, komponist, sanger og musikkprofessor – og har hele 11 plateutgivelser bak seg. Hofseth skal blant annet spille på den internasjonale jazzfestivalen i  Montreal i april, sammen med National Jazz Orchestra.

– Til den konserten har han skrevet en del nye arrangementer, og vi håper å få smakebiter fra dette under festkonserten i teatret, sier Brun-Pedersen.

Blant de lokale artistene som inntar  Drammens Teater er Drammen Storband og Carl-Henrik Kværne Nilsen, som har kommet som et stjerneskudd etter finaleplassen i Norske Talenter. Carl-Henrik har profilert seg som en typisk crooner, og vandrer i de kunstneriske fotsporene etter artister som blant annet Frank Sinatra.

– Carl-Henrik passer perfekt sammen med storbandet, og jeg kan love et skikkelig trøkk fra scenen, sier Brun Pedersen.

Flerkulturelt innslag

Brun-Pedersen har jobbet sammen med arrangøren Kjetil Bjerkestrand for å stable konserten på beina. Bjerkestrand har jobbet med de fleste norske artistene det er verdt å jobbe med, og har et enormt kontaktnett.

Og siden Drammen er en flerkulturell by, så blir det naturligvis noen innslag fra litt mer fremmede himmelstrøk. Det sørger det norsk-indiske søskenparet Rohini Sahajpal og Jai Shankar for. Rohni er viden kjent for sitt sitarspill, mens Jai er perkusjonist, kjent for sitt tabla-spill.

I tillegg til disse artistene lover Brun-Pedersen en variert forestilling, med musikk, dans og sang – og naturligvis fellessang av nasjonalsangen.

Konserten blir som før i to deler, og underveis blir også årets kulturpris delt ut.

Artikkeltags