- Har gjort sadomasochisme stuereint

  Artikkelen er over 5 år gammel

  Kontrasten er stor fra den kjølige vinterlufta ute til den dampende hete, sitrende spenningen innendørs. Vi har sjekket stemningen før og etter premieren av årets hotteste og mest omtalte film.

  DEL

  DRAMMEN: Endelig er premieredagen kommet. Den mye omdiskuterte filmen Fifty Shades of Grey ruller på lerretene over det ganske land. Den har allerede satt billettrekord, med over 100.000 forhåndssolgte billetter. Ingen annen kinofilm har vært i nærheten av slike tall tidligere.

  Inn dørene på KinoCity i Drammen strømmer jentegjenger i ulike aldre. Noen få menn har også tatt turen, men de er raske med å snike seg bort når de ser avisas journalist og fotograf.

  Fire som er veldig spent på hva de har i vente er Lier-jentene Siv Smørdal (34), Anette Venstad Petersen (35), Elin Jensen (28) og Lindis Vinje (34). Med strålende smil ivrer de etter å komme seg inn i kinosalen.

  - Jeg er veldig spent på hva denne filmen har å by på, sier Siv.
  - Men etter alt jeg har hørt om filmen er jeg litt redd for å bli skuffa, skyter Elin inn.
  - Også kan det hende at det blir litt flaut, sier Lindis med et blygt smil.


  - Men hvor har dere gjort av mennene i kveld?

  - Jeg fikk klar beskjed: denne filmen nå du se alene! Men pass på å komme hjem igjen, sier Siv og ler, før hun og venninnenne forsvinner opp trappa og inn i den mørke salen.

  LES OGSÅ: Erotisk åpning slår salgsrekord

  - Myteomspunnet

  Arild Balog (33) og Ingar Thomassen (42) er blant de få mennene i kinofoajeen. Disse to karene er langt fra blyge og redde for journalister. I tillegg til at de skal se filmen, er de også på plass for å informere om hva sadomasochisme egentlig går ut på.

  - Jeg er litt ambivalent til filmen. Det positive er at bøkene, og nå filmen, har ført til at BDSM er blitt stuereint som aldri før. Nå går det til og med an å sitte på pauserommet og fortelle at en foretrekker noe annet en misjonæren i senga, sier Balog.

  Han startet opp Val Eyja – Drammen BDSM for fem år siden, en forening som i dag har 35 medlemmer.
  All publisteteen rundt Fifty Shades of Grey har gjort at flere nå er nysgjerrige på hva foreningen holder på med.

  - BDSM er fortsatt myteomspunnet. Mange tror at det er mye pisk og håndjern, noe Fifty Shades bygger oppunder. Men man trenger absolutt ikke staffasjer for å være dominant, sier Balog.

  LES OGSÅ: Hit me! Jeg er klar!

  Avtalt maktlek

  De to karene forteller at BDSM bygger på likeverd og samtykke. Det er viktige element som Balog mener bøkene har fjernet seg litt i fra.

  - I settingen er det en avtalt maktlek. Selv om jeg er dominant i leken, er det viktig å kunne ligge å kose etterpå og gå ut av rollene igjen. Da er jeg ikke skumle-Arild lenger, sier han og smiler lurt.


  Når dørene åpner seg etter to timer i den mørke kinosalen, strømmer smilene og leende kinogjengere ut.

  Jentene fra Lier, som var veldig spent før de gikk inn, er overasket. Positivt overrasket.

  -Filmen er veldig bra! Overaskende, men bra, sier Elin Jensen.

  - Det var langt mindre fokus på sex enn jeg hadde trodd. Jeg tror jeg må hjem å lese bøkene, sier Anette Venstad Petersen.

  De fire jentene mener filmen har fått unødvendig mye tyn.

  -Jeg tror vi trygt kan gi filmen en sterk firer eller kanskje til og med fem, sier de fire jentene med et stort smil før de forsvinner ut i den mørke februarkvelden.

  LES OGSÅ: Billettstorm for å se husmorporno

  Artikkeltags