Publikum elsker kinoens «kongetribune»

KONGETRIBUNEN: Kinosjef Steinar Johansen har bare fått positive tilbakemeldinger etter at sal 1 har fått en ansiktsløftning.

KONGETRIBUNEN: Kinosjef Steinar Johansen har bare fått positive tilbakemeldinger etter at sal 1 har fått en ansiktsløftning. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Slenger du på en femtilapp ekstra på kinobilletten får du byens beste kinosete. Men man må være kjapp – for salens dyreste plasser er ettertraktet.

DEL

DRAMMEN: Kinosjef Steinar Johansen har bare fått godord etter at KinoCity oppgraderte sal 1. Nytt lydsystem, større lerret, fancy stemningslys på veggene, nye seter i hele salen – og ikke minst – de nye kremplassene: 20 skinnseter som kan legges nesten flatt – med fothviler.

Den nyoppussede salen åpner for noen uker siden, og tilbakemeldingene fra publikum er gode.

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, sier kinosjefen.

Ikke plass til flere

– Publikum liker muligheten til å oppgradere kinoopplevelsen. De nye setene går kjapt unna, og vi ser at raden med de 20 setene er plassene som selges først, sier Johansen. Han har ikke fått noen sure reaksjoner på at de forlanger en ekstra femtilapp for «kongetribunen».

– I tillegg til den ekstra raden, har vi byttet ut alle de andre stolene også. Nå er det justerbar rygg i hele salen, og ikke bare på de fremste radene som tidligere.

Men å utvide med enda flere liggestoler blir vanskelig – det er det rett og slett ikke plass til.

– Stolene tar mye plass, så vi må nok nøye oss med en rad. Det eneste stedet det ellers kunne vært mulig å installere liggestoler er helt foran, men tradisjonelt er det få som ønsker å sitte så nært lerretet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Bandet bak en av tidenes popklassikere til Drammen

Lite barnefilmer

Sommeren har ikke vært den aller beste på KinoCity, med litt lavere besøkstall enn tidligere. Årsaken til det er mangelen på gode barnefilmer.

– Vi er en kino med veldig godt besøk av barn, og når tilbudet av gode barnefilmer daler – så synker også besøkstallene. Nå har vi satt opp den norske filmen om Askeladden, og det er godt besøk, sier Johansen.

STORFILM: En av høstens storfilmer er Snømannen med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole.

STORFILM: En av høstens storfilmer er Snømannen med Michael Fassbender i hovedrollen som Harry Hole.

Resten av høsten har kinosjefen store forventninger til. Allerede fredag kommen «Snømannen» – en film man er spent på hvordan vil slå an. Det er ingen automatikk i at suksessen fra Jo Nesbøs bøker fører til suksess i kinosalen.

– Alt kommer an på mottakelsen. Jeg er spent på om de klarer å formidle «Harry Hole-følelsen» som har gjort bøkene til en suksess, eller om det blir en «vanlig» amerikansk thriller. Nordmenn har et nært forhold til Nesbøs helt, og jeg er spent på hvordan han fremstilles i filmen, sier Johansen.

Av andre etterlengtede filmer som kommer i løpet av tilden fram til nyttår, er det spesielt den nye Star Wars-filmen og «Den Tolvte Mann», som er en Harald Zwarts versjon av Arne Skouens legendariske «Ni liv» fra 1957 om Jan Baalsruds flukt fra tyskerne under krigen, det er knyttet store forventninger til.

– Historiske, norske filmer har gått bra tidligere. Det blir spennende å se om «Den Tolvte Mann» er av «Max Manus»-kaliber, sier Johansen.

Artikkeltags