Fremfører en kvinnes tanker om sex og penisstørrelse

Oslo  20161123.
Brageprisen 2016. 
Programleder er Tore Sagen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo 20161123. Brageprisen 2016. Programleder er Tore Sagen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

En anonym britisk kvinne har skrevet en grafisk tekst om en heterofil kvinnes syn på menn, fantasier og penisstørrelse. Førstkommende fredag fremføres denne av Tore Sagen i Brageteatret.

DEL

DRAMMEN: Denne gangen måtte det faktisk en mann til for å fremføre en kvinnes hemmeligste tanker om sex, menn, fantasier og penisfasonger.

Ja, det er faktisk en forutsetning for at Brageteatret i det hele tatt kan sette opp «Manwatching» de to neste fredagene.

Kravet fra forfatteren er nemlig at teksten skal fremføres av en mannlig komiker.

Forfatteren er anonym, og verken Brageteatret eller de to komikerne Tore Sagen og Vidar Magnussen, som begge har sagt ja til det ærefulle oppdraget, vet hvem hun er.

LES OGSÅ: Brageteatret fyller 18 år – dette byr de på

Vet ikke hva de har i vente

– Det er kun teatersjefen som har lest teksten på forhånd. Det vi vet er at den er skrevet av en britisk kvinne. Ryktene sier at hun er velrenommert, men det vet vi ikke. Teksten handler om en heterofil kvinnes syn på menn, sex og penisstørrelse, forteller markedsleder i Brageteatret, Cathrine Berg-Nielsen.

Førstkommende fredag er det Tore Sagen som skal i ilden. To uker senere er det duket for Vidar Magnussen. Ingen av dem vet hva de har i vente eller hvilke tanker og fantasier de skal formidle til publikum.

– Når Tore Sagen kommer på scenen og publikum har satt seg, får han teksten utlevert i en lukket konvolutt. Han er helt uforberedt på hva det er han skal lese, så dette blir jo et spennende konsept både for ham og tilhørerne, sier Berg-Nielsen.

LES OGSÅ: Finurlig forestilling som stiller krav til publikum

– Sjelden stemme

«Manwatching» er aldri tidligere blitt satt opp i Norge, men den har vekket oppsikt i Storbritannia.

– Dette er en sjelden stemme – til tross for at det er en mann som fremfører den – som fortjener å bli hørt, skriver The Telegraph i sin anmeldelse.

Det var teatersjefen Nils Petter Mørland som bestemte seg for at de måtte sette opp denne på Brageteatret.

– Han så denne på Fringe-festivalen i Edinburgh, og ble i fyr og flamme, sier Berg-Nielsen.

– Dette er veldig eksklusivt her i Norge, legger hun til.

«Manwatching» med Tore Sagen er fredag 7. september, mens Vidar Magnussen skal i ilden to uker senere.Artikkeltags