Gå til sidens hovedinnhold

Oppskriften på en perfekt kulturopplevelse

Artikkelen er over 3 år gammel

På fredag kan du få deg en skikkelig kulturell tapasaften på Strømsø. Kulturnatt Drammen inviterer da på tur i den kulturelle lysløypa, med kulturelle småretter på løpende bånd.

DRAMMEN: Det er hele det kulturelle A-laget på Strømsø som fredag åpner dørene for publikum og viser fram alt det spennende som skjer i bydelen. Det hele starter ved 16-tiden, og holder på til langt ut i de sene timer. Alt er gratis og alt er moro.

– Kulturnatt Drammen er et arrangement som samler kulturlivet og hvor vi skaper noe sammen, sier Marit Stokkenes, som er koordinator for arrangementet.

LES OGSÅ: Hun fikk byens festligste jobb

Skaper samhold

Det fine med Kulturnatt Drammen er at man rekker over en lang rekke kulturaktører i løpet av en kveld. Alt er åpent, og alt er gratis – så dette er absolutt muligheten til å oppleve noe man vanligvis ikke gjør.

– Vi er en gruppe kulturarbeidere som er veldig ulike, og hverdagen kan være veldig ensom. Derfor er det viktig med et slikt arrangement som skaper samhold, og som viser alt det fine som skjer på Strømsø, sier Stokkenes.

LES OGSÅ: Endelig er Shujahs bilder på utstillingsveggen

Noe for alle

Det er første gang Kulturnatt Drammen legges til en fredag, noe som gjør at det er mulig å gjøre det hele til en skikkelig helaften. Kulturnatten begynner lenge før det blir natt, med arrangementer for barn på Union Scene klokken 16. Så går de slag i slag utover kvelden og natta.

På menyen for de minste står blant anet trylling, tegning og lek på Union, filmverksted for barn i regi av Viken filmsenter og grafisk verksted på Drammens Museum.

– Alle aktørene har frie tøyler, og tanken er at publikum kan vandre fra sted til sted å oppleve forskjellige kulturelle innslag. En del arrangementer er tidfestet, men ellers er det bare for folk å vandre rundt og stikke innom de forskjellige stedene, sier Stokkenes.

Programmet:

Union Scene for Barn

KL 16:00 – 18:30

Union Scene for barn inviterer til lek, aktiviteter og trylling.

Boblende kjærlighet på Glasshytta

KL 16:00 – 23:00

Glasshytta på Union ønsker velkommen til «Boblende kjærlighet». Vi byr på vakre glass, bryllupsinspirasjon fra tre lokale blomsterdekoratører og to vi har lånt utenbys fra.

Fotoutstilling – Drammen Fotoklubb 80 år!

KL 16:00 – 13. mai kl. 03:00

Drammen fotoklubb er 80 år i år. I den forbindelse har de en utendørs jubileumsutstilling fra Jernbanebrygga til Union Brygge.

Kreativt Grafiskt Verksted

KL 17:00 – 20:00

Grafisk verksted for voksne og barn på Drammens Museum – verkstedet er inspirert av Martin Luther sine teser, men på Kulturnatten kan alle lage sine egne «statements».

Filmverksted for barn

KL 17:00 – 17:45

Viken filmsenter viser for første gang kortfilmer for de aller yngste og inviterer barn i alderen 4–8 år inn til filmverksted.

Bli med og dans!

KL 17:45 – 19:00

Brageteatret og Panta Rei Danseteater avslutter barnas kulturnattprogram: TILT-Drammen – BLI MED OG DANS! Vi lærer årets plutselige dansenummer – også kalt Flash Mob. Enkle dansetrinn som alle kan være med på! Gøy for både barn og voksne!

Kunst og DJs

KL 18:00 – 23:00

Buskerud Kunstsenter viser den fargerike utstillingen Space, Rhythm and Movement med Marisa Ferreira. Utstillingen blir akkompagnert av musikk fra DJ-kollektivet TOO MANY GIRLS, som snurrer plater fra klokken 19.

Klassisk scene

12. MAI KL 18:00 – 19:00

Kulturskolens elever og orkester er med på å lage en fin aften i klassisk musikkens ånd på Galleri Athéne.

Konsert med Megabandet

KL 18:00 – 20:00

Megabandet inviterer til vårkonsert på G60-scene under Kulturnatt! Konsertstart kl. 18.00. G60-scene ligger på Union Scene, med inngang fra Fabrikkgata (ved kula).

Litteratur til kvelds

KL 18:30 – 20:00

Drammensbiblioteket byr på bokinspirasjon i byens nyeste kaffebar; Dramn. Plassert i biblioteket, på bredden av elva og med Ypsilon som bakteppe er stemningen satt for en time med litterære godbiter.

Fotoutstilling Nina Holtan

KL 18:00 – 13. mai kl. 03:00

I over tre år har fotograf og drammenser Nina Holtan jobbet med et fotoprosjekt der hun ønsker å beskrive byens nasjonalitet gjennom de ulike nasjonalitetene som bor her.

Kuratoromvisning på Drammens Museum

KL 19:00 – 20:00

Kuratoromvisning ved Ingvild Pharo i utstillingen Sola Gratia – Kunst og kirke i 500 år. Utstillingen er en del av reformasjonsjubileet i 2017.

Tangokonsert med El Muro

KL 19:00 – 19:30 på Comfort Hotel Union Brygges nye scene, kl. 20.00 på Buskerud kunstsenter og kl. 21.30 på Centralen. El Muro er en norsk-argentinsk tangotrio basert i Oslo. Musikken deres er en blanding av argentinsk tradisjonell tango med influenser av jazz og moderne musikk.

Kunstnerstund med Artur Kapturski

KL 19:00 – 20:00

Galleri Athene inviterer til kunsterstund med maleren Artur Kapturski. Bli kjent med kunstneren, hans tanker og verk.

Drammen Kortfilmkonkurranse 2017

KL 20:00 – 23:00

Det er mye filmtalent i Drammen og resten av Norge! Filmklubben inviterer til byens årlige kortfilmkonkurranse, en kveld viet kortfilmperler fra hele landet og med sterke bidrag fra Drammen.

Eric Ness Christiansen inviterer

KL 20:00 – 23:00

Eric Ness Christiansen har blitt et kjent ansikt og navn for Drammenserne etter sitt arbeid med det anerkjente UGANGprosjektet der han har invitert noen av verdens beste graffitiartister til Drammen for å utsmykke byen. På Kulturnatt inviterer Eric dere til Globusgården, for å bli kjent med hans aller nyeste prosjekt.

Improteater

KL 19:30 – 20:00

Drammen Kunstforening har invitert en gjeng unge karer fra Drammen og Tønsberg til å improvisere seg gjennom en fortelling rundt temaet «kunstutstillingsbesøk». Gjengen kaller seg Ecstasy Impro, men nøyaktig hva som skal skje på scenen vet ingen – forestillingen skapes der og da, mens du ser på!

Stand up

KL 20:30 – 21:00

Stand Up Drammen inviterer til stand up på Centralen, Union Scene under Kulturnatt. Gratis inngang, selvfølgelig!

«Skam deg!»

KL 22:00 – 22:15 og 22:30 – 22:45

Mellom NAV-bygget og Brodahls Gummivarefabrikk dukker det opp noen underjordiske vesener som ikke ligner på oss ... Eller? Dette er et sju minutters innslag med skuespillere fra den lokale og profesjonelle teaterbedriften Elvekompaniet. Hold deg fast! Det går både fort og intenst, men du trenger ikke gjøre annet enn å se på!

Hanne Kolstø

KL 23:00 – kl. 00:00

Union Scene byr på nattkonsert under Kulturnatt med fabelaktige Hanne Kolstø! Hanne Kolstø er ansvarlig for noe av den mektigste popmusikken som er utgitt her til lands på 2010-tallet.

DJ LUCKY LK

KL 23:00 – kl. 03:00

Avslutt Kulturnatta med fete beats på Papirhuset ut i de sene nattetimer! DJ LUCKY LK er en ivrig platesamler som startet som DJ i Drammen på 90-tallet.

Nachspiel på Rekord Bar

KL 23:00 – kl. 03:00

Rekord Bar inviterer tradisjonen tro på Kulturnatt-nachspiel helt fram til dørene stenges kl. 03. Kveldens DJ sørger for topp stemning og en perfekt avslutning på kvelden.

Kommentarer til denne saken