Rekordmange kom på gjestebud

FULLT HUS; Aldri har det vært så mange på Gjestebud som i år, og ekstra bord måtte settes opp inne på Union scene søndag kveld.

FULLT HUS; Aldri har det vært så mange på Gjestebud som i år, og ekstra bord måtte settes opp inne på Union scene søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Så mange ville komme på årets gjestebud på Union scene at arrangøren måtte sette opp ekstra bord.

DEL

DRAMMEN: For 12. gang ble det arrangert gjestebud i Drammen søndag kveld. Dette er en årlig dialogmiddag der folk samles for å snakke rundt et tema over små bord og spiser sammen.

170 påmeldte i år er rekordmange forteller styret, som hadde ventelister og måtte sette opp et ekstra bord for å få plass til alle som ville delta.

– Det er et signal om at gjestebudet er en arena. Og temaet er spesielt, sier Nazim Rizvi fra styret.

LES OGSÅ: Platemesse trakk hundrevis av musikkelskere

Er med på dialogen

Tema for årets gjestebud var «Flyktninger som ressurs», med fokus på suksessfaktorer hos flyktninger som integreres i Norge.

– Vi vil at alle skal snu tankegangen og tenke på flyktninger som en ressurs. Det handler om å bli sett, da kommer ressursene fram. Alle har en ressurs, og er vi med og leter dem fram, så gir vi det til samfunnet, sier Rizvi.

RUNDT BORDET: Gisle Grahl-Jacobsen (f.v)  lufter ideer for gruppa med blant andre Inger Gjønnes, Arne Kittang og Zenep Gøcem. Hava Biser-Ihtiman noterer ned alle ideene gruppa kommer med på bordet.

RUNDT BORDET: Gisle Grahl-Jacobsen (f.v) lufter ideer for gruppa med blant andre Inger Gjønnes, Arne Kittang og Zenep Gøcem. Hava Biser-Ihtiman noterer ned alle ideene gruppa kommer med på bordet. Foto:

Poenget med gjestebudet er at deltakerne også er med på dialogen. Derfor diskuteres og drodles det rundt bordene da Drammens Tidende er innom. Felles framtid og drømmer er temaet.

Alle ideene som kommer fram noteres ned, og til slutt skal de samles og bli til et dokument som andre kan ha nytte av.

LES OGSÅ: Fikk mange unge pønketilhengere

Mat og musikk

I STYRET: Kristine Novak (f.v), Lola Awoyemi, Naim Rizwi og Torunn Wister.

I STYRET: Kristine Novak (f.v), Lola Awoyemi, Naim Rizwi og Torunn Wister. Foto:

På menyen under gjestebudet sto mat, men også kulturinnslag.

 Det var drammensartisten Jonas Fjeld, for tiden aktuell med ny plate og show på Chat Noir sammen med Ole Paus, som sørget for en musikalsk start på kvelden. Mjøndalen dansesenter sørget for avslutningen.

LES OGSÅ: Se bilder fra NM i gjeterhund

Artikkeltags